2012-11-08 03:46:03
Φωτογραφία για Το μήνυμα της Μέρκελ στο ευρωκοινοβούλιο
Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν στο φιλόδοξο σχέδιο που προωθεί το Βερολίνο για στενότερη δημοσιονομική και οικονομική ενοποίηση απηύθυνε... η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την ομιλία της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι η ευρωζώνη θα ανακτήσει την αξιοπιστία της εάν προχωρήσει με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ανοίξει τον δρόμο για βαθύτερη ενότητα. «Θα εργαστώ για να διασφαλίσω ότι συμφωνούμε σε έναν φιλόδοξο δρόμο τον Δεκέμβριο για την ανανέωση της οικονομική και νομισματικής ένωσης μας. Θα περιλαμβάνει συμπαγή μέτρα που θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τα επόμενα δύο με τρία χρόνια» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων με τα μέλη της ζώνης του ευρώ και τα μέλη της Ε.Ε. που δεν έχουν ενταχθεί στο κοινό νόμισμα.

Λίγο πριν από τη συνάντηση της με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, οποίος απειλεί με βέτο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και εξετάζει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε., η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι η Βρετανία πρέπει να μείνει στην Ευρώπη.


Σε προτροπή ευρωσκεπτικιστή Βρετανού ευρωβουλευτή να πει στον Κάμερον ότι η Βρετανία πρέπει να φύγει από την Ε.Ε. η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε: «Θέλω μία δυνατή Μεγάλη Βρετανία μέσα στην Ε.Ε. Δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρώπη χωρίς τη Βρετανία. Νομίζω ότι μπορείς να είσαι πολύ ευτυχισμένος σε ένα νησί αλλά εάν είσαι μόνος σου σε αυτόν τον κόσμο δεν σε κάνει περισσότερο ευτυχισμένο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ