2012-11-08 02:35:21
Φωτογραφία για Σήμερα στην Κύπρο η Τρόικα
Τέλος στην αγωνία και την αναμονή ημερών σε σχέση με την ημερομηνία καθόδου της τρόικας στο νησί. Όπως ανακοίνωσε χθες το πρωί το Προεδρικό, κλιμάκιο της τρόικας φτάνει στην Κύπρο σήμερα Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας του μνημονίου.

Σε ανακοίνωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί ότι το κλιμάκιο της τρόικας φθάνει στην Κύπρο Πέμπτη και την Παρασκευή επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του προγράμματος παροχής δανείου στην Κύπρο».

Η ανακοίνωση της άφιξης της τρόικας στο νησί αναθερμαίνει τις προσδοκίες της κυπριακής κυβέρνησης ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου μπορούν να ολοκληρωθούν εντός του 2012.

Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για το ύψος του δανείου αλλά και τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών ενδέχεται να καθυστερήσουν τη διαδικασία. Το μεν ΔΝΤ εκτιμά ότι η Κύπρος θα χρειαστεί 15 δις ή δε ΕΕ 9 με 11 δις.

Το ΔΝΤ, αρνούμενο να συνεχίσει να πληρώνει το τίμημα σε χώρες της Ευρώπης, επέμενε σε γρήγορη Ενιαία Τραπεζική Αρχή, κάτι το οποίο δεν ευνοούν χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία.

Υπενθυμίζεται δε ότι οι Γερμανοί επανέλαβαν μέσω εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ότι δεν αναμένουν οριστικοποίηση του προγράμματος για την Κύπρο πριν το 2013.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ