2012-11-07 22:59:03
Φωτογραφία για El Pais: Το μελαγχολικό χρώμα της κρίσης
Κρίση δε σημαίνει ερημοποίηση. Κρίση δε σημαίνει κατεδάφιση, Κρίση δε σημαίνει φτώχεια, αρρώστια, ταπείνωση και θάνατος. Αυτό το οποίο είναι το κυριότερο αίτιο της μεγάλης κρίσης, δίχως αμφιβολία, είναι... η τιμωρία που επιβλήθηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, και η οποία δεν έχει τέλος» σχολιάζει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα El Pais.

Και όταν ολοκληρωθεί η επέλαση της κρίσης, η ανεργία, η φτώχεια, η απόγνωση; Τι θα γίνει; Κανείς δεν ξέρει.

Γιατί στην παρούσα φάση θα μπορούσαν να κατηγορηθούν η ανθρώπινη απληστία, οι ψυχροί δίχως συναίσθημα τραπεζίτες, η ανικανότητα των πολιτικών ή από την άλλη η μάστιγα της εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητα, που συντηρούν την εκδίκηση και μπορούν να οδηγήσουν στη λεηλασία ή την ανατροπή.

Αλλά ούτε τα κινήματα στους δρόμους είναι αρκετά ισχυρά. Οι διαμαρτυρίες ενάντια στις περικοπές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Βρετανία ήταν απλά «αναλαμπές». Μολότοφ, αναταραχές, τραυματίες, τίποτα δεν κατάφερε να ρίξει «την καταραμένη κρίση» και τους εκπροσώπους της στην πυρά.


Αντίθετα, την Κυριακή οι πολιτικοί θα ψηφίσουν - μεταξύ γαρίδας και δεξίωσης– και τίποτα δεν μπορεί να αναμένεται διαφορετικό από άτομα που παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η κρίση αυτή έχει στη φύση της την καταστροφή. Η ακόμη χειρότερα τα χαρακτηριστικά μιας υπερφυσικής καταστροφής που έρχεται δίχως λόγο, απρόβλεπτα, δίχως να γνωρίζουμε το που και πότε θα χτυπήσει.
e-go.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ