2012-11-07 20:02:02
Φωτογραφία για Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής βραδιάς εκτελέστηκε ένας Αμερικανός θανατοποινίτης στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία του λόγια αφορούσαν... τη «μάχη» για τον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Η δήλωση του θανάτου με ένεση του Γκάρι Τόμας Άλεν έγινε στις 18:10 τοπική ώρα (01:10 ώρα Ελλάδος σήμερα), σχεδόν μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες σε αυτή την πολιτεία.

«Ο Ομπάμα κέρδισε δύο από τις τρεις κομητείες της Οκλαχόμα», δήλωσε ο θανατοποινίτης λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται για την εκτέλεση.

«Θα είναι μια αμφίρροπη κούρσα», είπε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σωφρονιστικών αρχών Τζέρι Μέισι.

Ο 56χρονος κατάδικος, η εκτέλεση του οποίου είχε αναβληθεί τρεις φορές, έδειξε ωστόσο ότι εξεπλάγη που η εκτέλεση θα πραγματοποιείτο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γκάρι Άλεν είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία το 1986 της 24χρονης μητέρας των δύο μικρών παιδιών του, η οποία μόλις τον είχε εγκαταλείψει. Ο Άλεν είχε χάσει ένα μάτι του σε ανταλλαγή πυρών με έναν αξιωματικό της αστυνομίας που τον καταδίωκε για να τον συλλάβει μετά το φονικό.


Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει μάταια να απαλλαχθεί από την ποινική ευθύνη ο άνδρας αυτός που είχε νοσηλευτεί με ψυχολογικά προβλήματα και είχε βαρύ ιστορικό αλκοολισμού και χρήσης ναρκωτικών, σε πολλές προσφυγές τους ενώπιον της δικαιοσύνης. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και το τελευταίο αίτημα χθες Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι είναι ο πέμπτος κρατούμενος που εκτελείται φέτος στην Οκλαχόμα, την 36η πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ενημέρωσης για τη θανατική ποινή.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
FlashBack Greek Song!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
FlashBack Greek Song!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ