2012-11-07 19:54:38
Φωτογραφία για Μέρκελ: Δε γίνεται να απεργούν οι Έλληνες με κάθε ιδιωτικοποίηση
Με αυστηρό τρόπο σχολίασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

"Ακόμα και πριν την έλευση της Τρόικας, οι επενδυτές είχαν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα εξαιτίας του υψηλού ελλείμματός της. Δεν είναι σωστό να κάνεις απεργίες κάθε φορά που γίνεται μία ιδιωτικοποίηση, όταν οι σιδηρόδρομοι δεν έχουν έσοδα για να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, όταν υπάρχει φορολογικό σύστημα, αλλά όχι έσοδα από φόρους. Αν δεν μπορούμε να το πούμε αυτό φιλικά ο ένας στον άλλο εμείς οι Ευρωπαίοι, τότε ποιος θα το πει; Οι εξωγήινοι;", ήταν η ακριβής δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ.

Εντύπωση προκάλεσε ακόμα η παραδοχή της καγκελαρίου ότι έχουν γίνει λάθη στα θεμέλια της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης, τα οποία πρέπει όπως είπε να αναλυθούν και κατόπιν να εφαρμοστούν οι απαραίτητες αλλαγές, ενώ έκανε λόγο και για μεταβολές στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αυτό χρειαστεί.


Σε ό,τι αφορά τις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης και την κρίση που αντιμετωπίζουν, η καγκελάριος σχολίασε: “Αν οι χώρες ήταν επικεντρωμένες στους στόχους τους για το χρέος και το έλλειμμά τους, δε θα περνούσαμε αυτήν την κρίση, πρέπει να μάθουμε από αυτήν την κρίση. Οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και ακόμα και την Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν”.

Ακόμα, η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ευρωκοινοβουλίου σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για το ευρώ, ενώ ζήτησε να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση δικαίωμα επέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σχετικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε: “Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ ότι η ελευθερία που απολαμβάνουμε στη Γερμανία αναπτύχθηκε παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε εμείς οι ίδιοι, και το πρόσφατο Νόμπελ Ειρήνης θα μας το θυμίζει πάντα αυτό”.

Κλείνοντας την ομιλία της, η καγκελάριος εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βγει πολύ πιο δυνατή από την κρίση, ενώ υπογράμμισε: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πια ένα πείραμα, είναι μία ένωση με γερά θεμέλια”.

www.volos247.eu
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ