2012-11-07 19:51:00
Φωτογραφία για Ρεν: Ξεκάθαρα μή βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Μελετάται διετής επιμήκυνση χωρίς κούρεμα...!!!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ REUTERSΕίναι ξεκάθαρο ότι το βάρος του ελληνικού χρέους δεν είναι βιώσιμο, δηλώνει ο Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στο Reuters, επισημαίνοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεργάζονται με την ελληνική κυβέρνηση στην εξεύρεση τρόπων για την απομείωσή του από το 190% που αναμένεται να κυμανθεί το επόμενος έτος, σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο, της τάξης του 120%.

«Είναι σημαντικό να βρούμε μέσα και τρόπους να μειώσουμε το βάρος του χρέους της Ελλάδας. Προς το παρόν αυτό επεξεργαζόμαστε με το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση και (η λύση) μπορεί να είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, σχετικών με την ανανέωση των ΄ώριμων' ομολόγων και το επίπεδο των επιτοκίων των δανείων του επισήμου τομέα».

«Ωστόσο στην ατζέντα δεν υπάρχει σχέδιο κουρέματος των χορηγηθέντων δανείων από τον επίσημο τομέα και ούτε αυτές είναι απαραίτητες», λέει ο Ολι Ρεν.


Ο κ. Ρεν αναφέρεται στην κρισιμότητα των δύο ψηφοφοριών -της σημερινής και της Κυριακής- και αναφερόμενος στην πιθανότητα επιμήκυνσης αναφέρει:

«Αποτιμούμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής στην περίπτωση που αυτό επιμηκυνθεί κατά δύο χρόνια», λέει ο Ολι Ρεν.

«Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί από τις ψηφοφορίες στο ελληνικό κοινοβούλιο της Τετάρτης για το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών και της ψηφορορίας της Κυριακής για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση. Αυτές είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στις συζητήσεις για τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του χρέους».

Διαβάστε ακόμη:

Ολι Ρεν: Ψηφίστε για να ξεπαγώσει η δόση

Financial Times: Ετοιμο για μείωση των ελληνικών επιτoκίων το Eurogroup
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ