2012-11-07 18:02:58
Φωτογραφία για Το πανόραμα του Champions League
Τα πάνω-κάτω έφεραν οι πρώτοι αγώνες της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου τα μεγαλύτερα ντέρμπι έληξαν ισόπαλα.

Στο ματς που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, η Σάλκε κατάφερε, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Άρσεναλ στη Γερμανία, να ισοφαρίσει σε 2-2, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για τη συνέχεια!

Συγκλονιστική ήταν η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2, όπως και οι Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ στο άλλο ματς του ομίλου στην Αγγλία.

Η Πόρτο προκρίθηκε και μαθηματικά στη φάση των «16» παρά την ισοπαλία με τη Ντιναμό στο Κίεβο, την ώρα που για τον ίδιο όμιλο η Παρί Σεν Ζερμέν «συνέτριψε» με 4-0 τη Ντιναμό Κιέβου και πλησίασε στον 1 βαθμό στην κορυφή.

Το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο εξασφάλισε πρόωρα και η Μάλαγα που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο.


1ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4-0 (16` Άλεξ, 61` Ματουιντί, 65` Μενέζ, 80` Ορό)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που μπορεί να μην σκόραρε, αλλά δημιούργησε και τα 4 γκολ της ομάδας του (!) η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε άνετα με 4-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Παρίσι και πλησίασε στον έναν βαθμό την πρωτοπόρο Πόρτο.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη, με τον Άλεξ να κάνει το 1-0 στο 16` και τους Ματουιντί και Μενέζ να «κλειδώνουν» ουσιαστικά τη νίκη μέσα σε 4 λεπτά στην επανάληψη (61` και 65`). Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 80` ο Ορό.

Ντιναμό Κιέβου-Πόρτο 0-0

Αν και έμεινε στο 0-0 στο Κίεβο απέναντι στη Ντιναμό, η Πόρτο εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού.

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο για τα δίχτυα, με τους «Δράκους», πάντως, να πανηγυρίζουν στο φινάλε!

H βαθμολογία

Πόρτο 10

Παρί Σεν Ζερμέν 9

Ντιναμό Κιέβου 4

Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0

2ος όμιλος

Σάλκε-Άρσεναλ 2-2 (45`+2 Χούντελαρ, 67` Φαρφάν - 18` Γουόλκοτ, 26` Ζιρού)

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέσα στο «σπίτι» της, η Σάλκε κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» απέναντι στην Άρσεναλ ισοφαρίζοντας τελικά σε 2-2, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του ομίλου του Ολυμπιακού με 8 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους «Κανονιέρηδες».

Ο Θίο Γουόλκοτ, μόλις στην 4η φετινή του εμφάνιση ως βασικός, άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, με τον Ολιβιέ Ζιρού να κάνει το 2-0 στο 26`.

Παρόλα αυτά, ο Κλας-Γιάν Χούντελαρ «χτύπησε» σε καθοριστικό σημείο μειώνοντας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Τζέφερσον Φαρφάν διαμόρφωσε το τελικό 2-2, αν και ο Γουόλκοτ θα μπορούσε να αναδειχθεί σε «ήρωα» της αναμέτρησης, αν ο Λαρς Ούνερσταλ δεν απέκρουσε την προσπάθειά του στα τελευταία λεπτά.

 Ολυμπιακός - Μονπελιέ 3-1

Η βαθμολογία

Σάλκε 8

Άρσεναλ 7

Ολυμπιακός 6

Μονπελιέ 1

3ος όμιλος

Μίλαν-Μάλαγα 1-1 (73` Πάτο - 40` Ελισέου)

Συνεχίζει να... τρελαίνει κόσμο η Μάλαγα! Η ισπανική ομάδα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο και φτάνοντας τους 10 βαθμούς πήρε το εισιτήριο για τους «16», αφήνοντας τους «ροσονέρι» 5 βαθμούς πίσω.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, αλλά στο 40` οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και με τον Ελισέου κατάφεραν να κάνουν το 1-0.

Στην επανάληψη η Μίλαν πίεσε για την ισοφάριση και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, πριν τελικά καταφέρει να σκοράρει με κοντινό σουτ του Πάτο στο 73` για το τελικό 1-1 που τη διατηρεί στη 2η θέση.

Άντερλεχτ-Ζενίτ 1-0 (17` Μποκανί)

«Ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης διατηρήθηκε και η Άντερλεχτ που πήρε την εντός έδρας νίκη με 1-0 σε βάρος της θεωρητικά «ανώτερής» της Ζενίτ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και πήραν προβάδισμα στο 17ο λεπτό, με τον Μποκανί να πετυχαίνει έπειτα από ωραία συνεργασία το μοναδικό, όπως αποδείχθηκε, γκολ, καθώς, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Η βαθμολογία

Μάλαγα 10

Μίλαν 5

Άντερλεχτ 4

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 3

4ος όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2 (34` Πέπε, 89` Οζίλ - 28` Ρόις, 45` αυτ. Αρμπελόα)

Σταθερά στην κορυφή του 4ου ομίλου διατηρήθηκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και απέσπασε ισοπαλία 2-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μερένχες» παρουσιάστηκαν... αγνώριστοι στο πρώτο ημίχρονο και το γκολ του Ρόις στο 28ο λεπτό έπειτα από κεφαλιά - πάσα του Λεβαντόφσκι και παρά την προσπάθεια του Κασίγιας που ακούμπησε την μπάλα, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Ο Πέπε κατάφερε να «απαντήσει» με κεφαλιά στο 34`, αλλά με... δύναμη από τους περίπου 10.000 οπαδούς της που μετέβησαν στη Μαδρίτη για το ματς, η Ντόρτμουντ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 45` με τον Αρμπελόα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να σταματήσει την προσπάθεια του Γκέτσε.

Ο Καγιεχόν πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στη συνέχεια «φώναξαν» και για πέναλτι το οποίο δεν τους δόθηκε και συνέχισαν να πιέζουν, πριν τελικά ο Οζίλ «διασώσει» τον βαθμό της ισοπαλίας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89`.

Μάντσεστερ Σίτι-Άγιαξ 2-2 (22` Τουρέ, 74` Αγουέρο - 10`, 18` Ντε Γιόνγκ)

Μακρινό φαντάζει πλέον το «όνειρο» της Μάντεστερ Σίτι για πρόκριση στην επόμενη φάση μετά την ισοπαλία 2-2 που κατάφερε να αποσπάσει ο Άγιαξ στην Αγγλία.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά δύο γρήγορα γκολ του Σιέμ Ντε Γιόνγκ στο 10ο και το 18ο λεπτό ανάγκασαν τους «Πολίτες» να... παλέψουν για να μην ηττηθούν.

Ο Γιάγια Τουρέ κατάφερε να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς στο 22`, με τον Σέρχιο Αγουέρο να εξασφαλίζει - τουλάχιστον - τον βαθμό στο 74`. Η αντεπίθεση της Σίτι δεν είχε, όμως, συνέχεια, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 2 βαθμούς, την ώρα που ο Άγιαξ έφτασε τους 4!

Η βαθμολογία

Μπορούσια Ντόρτμουντ 8

Ρεάλ Μαδρίτης 7

Άγιαξ 4

Μάντσεστερ Σίτι 2
woop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ