2012-11-07 14:40:01
Φωτογραφία για Πάτρα: 6.500 επιβάτες μεταφέρει καθημερινά ο προαστιακός
Ο προαστιακός αποτελεί μια οικονομική λύση για τη μεταφορά από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη και η επιβατική κίνηση διαρκώς μεγαλώνει.

Εκτιμήσεις συμπολιτών που ασχολούνται με ζητήματα γύρω από τον προαστιακό αναφέρουν ότι καθημερινά τον προαστιακό επιλέγουν 6.500 επιβάτες. Κάποιες φορές μάλιστα, όπως αναφέρει η "Πελοπόννησος" ο αριθμός ανεβαίνει στις 8.000. Τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται μείωση της τάξης των 2.500 ατόμων.

Μηνιαίως, υπολογίζεται ότι οι επιβάτες αγγίζουν τους 150.000.

Σχεδόν τα μισά δρομολόγια έχουν ήδη τριπλό συρμό, ενώ η στάση στην Αγυιά κερδίζει την προτίμηση του τοπικού κοινού.

Ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα, πέρα από το γεγονός ότι κάτοικοι πολλών περιοχών (Αραχωβίτικα, Ψαθόποργος, Βραχναίκα, Δυτική Αχαΐα), αναμένουν ο προαστιακός να φτάσει και στις δικές τους περιοχές.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών με επιστολή τους στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρουν συχνές και μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταφορά από και προς το Πανεπιστήμιο με τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τον Καστελόκαμπο.

Αναφέρουν δε ότι σε ώρες αιχμής φοιτητές και επισκέπτες του ΠΓΝΠ που χρησιμοποιούν συχνά τον προαστιακό, τυχαίνει να μείνουν εκτός συρμών.

Οι φοιτητές ζητούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εξετάσει τη δυνατότητα δρομολόγησης λεωφορείων τύπου αστικών συγκοινωνιών, αντί τουριστικών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ