2012-11-07 14:27:09
Φωτογραφία για 10 μυστικά διακόσμησης για μικρούς χώρους
Υπάρχουν οι τρόποι, ακόμη κι αν οι χώροι σας είναι μικροί, να μη φαίνονται περιορισμένοι, αλλά ούτε και να τους αισθάνεστε "κλειστοφοβικούς".

Της Ρούλας Δημητρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Σχεδιάστε το χώρο και οριοθετήστε τη κάθε ζώνη ξεχωριστά. Οι μικροί χώροι δουλεύουν ευκολότερα σε open plan ιδέα. Τοποθετήστε το σαλονάκι σας εκεί όπου θα μπορείτε να απολαμβάνετε θέα, αλλά και γύρω από τις συσκευές ψυχαγωγίας. Την κουζίνα σας σε ένα μακρόστενο τοίχο ώστε να δημιουργηθεί ένας νοητός διάδρομος με τον υπόλοιπο χώρο αλλά και να μαζευτούν όλες οι λειτουργίες μαζί και διαχωρίστε την με ένα επίσης μακρύ πάγκο. Το υπνοδωμάτιο περιορίστε το έξυπνα με ένα έπιπλο δύο όψεων και το μπάνιο σε χώρο που να υπάρχει εύκολη πρόσβαση με δύο πόρτες από σαλόνι και υπνοδωμάτιο.

2. Οι μικροί χώροι θέλουν και έξυπνα έπιπλα. Φροντίστε ώστε οι τοίχοι του σπιτιού να έχουν αποθηκευτική και τα έπιπλα πολυχρηστική αξία. Οι κατασκευάστριες εταιρίες και οι σχεδιαστές έχουν μεριμνήσει ώστε να λύονται τα προβλήματα χώρου γι' αυτό και δημιούργησαν έπιπλα πτυσσόμενα, στιβαζόμενα ή που να διπλώνουν. Αν ψάξετε στο παζάρι θα βρείτε τραπεζάκια που να ψηλώνουν στο ύψος τραπεζαρίας, καρέκλες που να διπλώνουν και να τοποθετούνται σε stands για να φυλάγονται, καναπέδες που γίνονται κρεβάτια και μικρά τραπεζάκια φωλιές που με μια κίνηση γίνονται τρία σε ένα.

3. Το λευκό είναι το χρώμα που συστήνεται για τέτοιους χώρους. Θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο. Τη ποικιλία χρωμάτων στο μικρό σπιτάκι σας θα δώσουν διάφορα accessories και έπιπλα.

4. Ένας κομψός ολόσωμος καθρέφτης θα δώσει επίσης στυλ και θα κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Τοποθετημένος freestanding και ακουμπημένος στον τοίχο θα δείχνει ότι είναι μέρος της διακόσμησης και θα έχει γκαλερίστικο ύφος.

5. Φωτίστε το χώρο έξυπνα δημιουργώντας σκιές και σκηνικές εικόνες. Χρησιμοποιήστε dimers ώστε να έχετε τη δυνατότητα να παίξετε μαζί τους ανάλογα με τη περίπτωση.

6. Διαλέξτε ένα υλικό για το πάτωμα που θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο αλλά και να ρέει στο χώρο. Υλικά που να δίνουν αυτή την εντύπωση είναι το corian ή τα ανοιχτόχρωμα πλακάκια και παρκέ. Χρωματιστά χαλιά πάνω στο λευκό πάτωμα εύκολα και όμορφα θα οριοθετήσουν τις περιοχές.

7. Ο μικρός χώρος δεν πρέπει να είναι και απαραίτητα σκοτεινός. Αφήστε ανοίγματα όπου μπορείτε για να εκμεταλλευτείτε το φως, τη ζέστη και τη θέα. Προτιμήστε να τα καλύψετε με roler ή venisian blinds αλλά αν προτιμάτε τις κουρτίνες τότε επιλέξτε διαφανή ή αραχνοϋφαντες.

8. Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να είναι διακριτικός και λειτουργικός. Μεγάλη σημασία θα παίξει το στιλ της αλλά και το υλικό από το οποίο θα είναι κατασκευασμένη. Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να την απομονώσετε όταν είναι ακατάστατη ή δεν χρησιμοποιείται. Φροντίστε ο διαχωριστικός πάγκος να είναι σε ύψος που να λειτουργεί και σαν πάγκος φαγητού. Για τους πάγκους με τη διπλή αυτή χρήση έχουν σχεδιαστεί καθίσματα που ανεβοκατεβαίνουν και είναι τόσο αναπαυτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καρέκλες και σαν ψηλά stools.

9. Ρίξτε στο πάτωμα του σαλονιού μεγάλες μαξιλάρες ή bin bag. Θα σας δώσουν extra άνετα καθίσματα, περισσότερο χώρο για να μετακινήστε αλλά και το απαραίτητο χρώμα που θέλετε στον μικρό σας χώρο.

 

10. Έργα τέχνης και διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να δώσουν την χρωματική νότα που χρειάζεται ο χώρος σας. Λίγα και πολύ καλά επιλεγμένα τοποθετημένα στους σωστούς χώρους θα δώσουν χρώμα στους λευκούς τοίχους και θα τονίσουν το στυλ της διακόσμησης και την αυτοπεποίθησή σας.

http://www.elita.com.cy/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ