2012-11-07 13:10:03
Φωτογραφία για Oυσιαστική  βοήθεια σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη
Ο Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο για τις αδύνατες οικονομικά ομάδες πολιτών . Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου και στον αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος. . Την έναρξη των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης που τόνισε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας . Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας , Αντιδήμαρχοι , η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ ,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης , δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης λειτουργεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρίας Εικοσιδέκα και του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου.

Οι πόροι του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται από δωρεές τοπικών επιχειρήσεων , επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Τρίπολης , από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης καθώς και από δωρεές δημοτών.


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στη σύντομη ομιλία του ανέφερε :

΄’Δυστυχώς η έναρξη της θητείας αυτών των δημοτικών αρχών συνέπεσε με την αρχή μιας πρωτόγνωρης οικονομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής κρίσης για τα δεδομένα της χώρας .

Έχοντας την ευθύνη των πραγμάτων του Δήμου, από τις αρχές του 2011, φροντίσαμε να προχωρήσουμε και σε κοινωνικές δράσεις ώστε να βρισκόμαστε κοντά στους συνδημότες μας και όχι μόνο που έχουν την ανάγκη μιας δημόσιας αρχής.

Ήρθε δε ο νόμος 4071 ,το άρθρο 2 ,που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2012 στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που θεσμοθετούσε πλέον και επίσημα τα κοινωνικά παντοπωλεία. Με γρήγορες κινήσεις ο Δήμος Τρίπολης στηριζόμενος κυρίως στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας που έχει προσφέρει αρκετά όλα τα χρόνια λειτουργίας του , ξεκίνησε την ιδέα της λειτουργίας αυτού που σήμερα έχουμε την χαρά να εγκαινιάσουμε.

Σαν Δήμαρχος της Τρίπολης θέλω να ευχαριστήσω όλους του συνεργάτες μου αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου Τρίπολης για τη συνεισφορά τους σε αυτήν την προσπάθεια .

Ιδιαιτέρως δε να ευχαριστήσω τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης ο οποίος από την πρώτη στιγμή και πριν θεσμοθετηθεί επίσημα το Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν μαζί μας σε οποιαδήποτε κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας που κάναμε αλλά και τους πρώτους χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου , τις εταιρίες Σούπος, Κόλλιας, Ξύδης, Παπαδόπουλος , Βαλέσης ,Πιτερός ΑΒ Βασιλοπουλος, το Τεχνικό Πολυκατάστημα ”PLEGMA”,το Ζαχαροπλαστείο Χαρά και τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε μια συγκινητική προσφορά των Ομογενών μας και συγκεκριμένα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόρειας Καλιφόρνιας η οποία με αφορμή το συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής που έγινε το καλοκαίρι τον Ιούλιο του 2012 στην Τρίπολη μας έδωσε μια επιταγή των 5000 δολαρίων για αυτό το σκοπό. Αυτό δείχνει την ευαισθησία των ομογενών μας.

Για μια ακόμη φορά θέλω να σας ευχαριστήσω και θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια θα στηριχτεί από όλους τους φορείς ώστε να αποτελέσει μια ανακούφιση για τους συμπολίτες μας που περνάνε δύσκολες στιγμές εξαιτίας της συγκεκριμένης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. ‘’

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του την ημέρα των εγκαινίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρίπολης. Στον χαιρετισμό του δήλωσε: :

«Μαζί ο Δήμος και η Εκκλησία μας, η Μητρόπολη μας ,υλοποιούμε την εντολή του Χριστού , και ανοίξαμε αυτά τα καταστήματα της αγάπης για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος που έχει ανάγκη να έρχεται και να ζητάει τα αναγκαία και τα απαραίτητα. Βέβαια μη νομίσει κανένας ότι θα λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, ότι ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες , η εκκλησία να προσφέρει πλούσια τις δωρεές, τις υλικές. Εμείς εδώ όλοι μαζί θα δώσουμε το απαραίτητο , το αναγκαίο για να στηριχτεί ο άνθρωπος την ώρα της ανάγκης. Και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους πιστούς μας χριστιανούς να είναι οι συνδρομητές. Ο Δήμος να έχει πλουσίους και απλούς και να στηρίξει πολλούς αδελφούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και απεύθυνε επίσης έναν σύντομο χαιρετισμό :

’’Βιώνουμε μια κρίση. Κάθε μέρα βλέπουμε εικόνες που δημιουργούν μεγάλη θλίψη. Δεν μας κάνει πλέον εντύπωση αν δούμε κάποιον να ψάχνει τα σκουπίδια. Πρέπει οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, η εκκλησία , όπως καλά κάνουν, να μπουν πρωτοπόροι στην προσπάθεια αυτή, γιατί φέρεται ότι ο λαός μας και ειδικά οι συμπατριώτες μας έχουν πολλά αποθέματα ανθρωπιάς , αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στο Δήμο Τρίπολης, σε όλους όσους βοήθησαν , στους χορηγούς , που είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια αυτή. Εύχομαι, το μικρό μαγαζάκι αυτό να γίνει μια μεγάλη φωλιά και να αγκαλιάσει όλους τους ανήμπορους πατριώτες μας. Καλή επιτυχία.’’
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ