2012-11-07 12:50:48
Φωτογραφία για Η έδρα του Τεντ Κένεντι επιστρέφει στους Δημοκρατικούς
Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν επαναφέρει στο Δημοκρατικό Κόμμα την έδρα του Γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, που κάποτε διατηρούσε η εμβληματική προσωπικότητα της... παράταξης Τεντ Κένεντι, έπειτα από μία από τις πιο αμφίρροπες μάχες στις χθεσινές εκλογές.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών επικράτησε του Γερουσιαστή Σκοτ Μπράουν, συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων έναντι του 47%, τρία χρόνια μετά τη νίκη του Μπράουν στις έκτακτες εκλογές για την πλήρωση της έδρας ύστερα από τον θάνατο του Κένεντι.

Η νίκη της ήταν ένα από τα πλέον κρίσιμα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα και διέψευσε τις προσδοκίες των Ρεπουμπλικάνων, που φιλοδοξούσαν να αποσπάσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία από τους Δημοκρατικούς.

Η επικράτηση του Μπράουν το 2008 έδωσε έναυσμα για την εκλογική ανατροπή του 2010, που στέρησε από τους Δημοκρατικούς τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές. Η τάση αυτή εμφανίζεται σήμερα να αντιστρέφεται με το χθεσινό αποτέλεσμα.


Η νίκη της Ουόρεν, σε συνδυασμό με την επικράτηση των Δημοκρατικών υποψηφίων στη Βιρτζίνια, την Ιντιάνα, το Μέιν, εξασφαλίζει στο κόμμα τους τον έλεγχο της Γερουσίας, μόλο που παραμένουν μακριά από τις 60 έδρες της απόλυτης πλειοψηφίας στο Σώμα (100 έδρες), που είναι αναγκαία ώστε να εξασφαλίζεται η έγκριση κρίσιμων νομοθετημάτων χωρίς τη συγκατάθεση της αντιπολίτευσης.

Οι ενθουσιώδεις επευφημίες ακολουθούσαν την Ουόρεν, η οποία από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε μαζί με τους συνεργάτες της να διασχίζουν τους δρόμους της Βοστόνης για να καλέσουν τους εθελοντές της προεκλογικής της εκστρατείας να σταματήσουν τις προσπάθειές τους να προτρέπουν τους ψηφοφόρους να μεταβούν στις κάλπες την τελευταία στιγμή.

Πραγματικά, οι εργώδεις προσπάθειες κινητοποίησης της τελευταίας στιγμής απέφεραν καρπούς για την Ουόρεν, σε μία αναμέτρηση την οποία οι δημοσκόποι θεωρούσαν χαμένη, ιδίως βάσει των στοιχείων της τελευταίας εβδομάδας.

Η Ουόρεν εκφώνησε μία βραχεία ευχαριστήρια ομιλία στο πολυπληθές κύριο προεκλογικό της κέντρο, προτού σπεύσει σε μία παρόμοια εκδήλωση στην άλλη άκρη της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ