2012-11-07 12:42:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ - Το απόγευμα του Εργατικού Κέντρου - Δείτε φωτό
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο του μνημονίου 3, που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί από την πλειοψηφία - έστω και αν υπάρξουν και κάποιες «αρνήσεις» από την τρικομματική συμμαχική κυβερνητική πλειοψηφία.

Ενώ όμως οι βουλευτές θα ψηφίζουν «ναι», πλήθος κόσμου θα λέει απ' έξω «όχι».

Στη σημερινή, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας, που οργανώνεται από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν ουσιαστικά όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας που βρίσκονται κάτω από τις δύο μεγάλες συνομοσπονδίες. Δηλαδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ευρύτερα δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, κρατικές τράπεζες, ΟΣΕ, προαστιακό σιδηρόδρομο), στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ. Ακόμα τα μέλη του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου, του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, του Δικηγορικού Συλλόγου. Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, οι εργαζόμενοι στα πλοία της γραμμής Πάτρας - Ιταλίας, οι επαγγελματοβιοτέχνες. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα φαρμακεία, που χθες εργάστηκαν κανονικά.


Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ και των αγροτών στο κέντρο της Πάτρας. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν ξανά στη πλατεία Γεωργίου.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά τους οι έμποροι της Πάτρας δεν θα κλείσουν και σήμερα τα καταστήματά τους, αλλά μόνον όταν θα περνούν έξω από αυτά πορείες εργαζομένων, κάτι που άλλωστε έκαναν και χθες.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ