2012-11-07 08:47:51
Φωτογραφία για Στήριξη στην Τουρκία με υποδείξεις για υποχρεώσεις  Η Σόφια τάσσεται υπέρ της ένταξής της στην Ε.Ε., θυμίζοντας και την ανάγκη εναρμόνισης
Η ΣΟΦΙΑ στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, σπεύδει ωστόσο να υποδείξει πως υπάρχουν και υποχρεώσεις για τα υποψήφια για ένταξη κράτη. Δηλώσεις για το θέμα αυτό έκανε ο Βούλγαρος Υπουργός των Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ . Όπως σημειώνεται ο κ. Μλαντένοφ τόνισε πως «η Βουλγαρία είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.». Ωστόσο, ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ επισήμανε πως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι περίπλοκη. «Υπάρχουν μεγάλα τμήματα της τουρκικής νομοθεσίας που πρέπει να εναρμονιστούν με τα πρότυπα της Ε.Ε.», επισήμανε ο κ. Μλαντένοφ και πρόσθεσε πως η Βουλγαρία γνωρίζει πως άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν είναι τόσο θετικά απέναντι στο ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας.

«Οι στάσεις και οι θέσεις ορισμένων κρατών- μελών της Ε.Ε. μπορεί να δώσουν έδαφος για τερματισμό της διεύρυνσης», σχολίασε ο κ. Μλαντένοφ. Στο μεταξύ, το βουλγάρικο πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει πως έξι βουλευτές του βουλγαρικού κυβερνώντος κόμματος ΓΚΕΡΜΠ, προειδοποίησαν για τον κίνδυνο κατασκευής θερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, καθώς και πυρηνικού σταθμού σε έδαφος της Τουρκίας που βρίσκεται απέναντι από το χωριό Ρέζοβο της Βουλγαρίας στα βουλγαροτουρκικά σύνορα.


 Όπως σημειώνεται, οι εν λόγω βουλευτές απέστειλαν επιστολή στους συναδέλφους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στον υπουργό Οικονομίας Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Ντελιάν Ντόμπρεφ, στον Βούλγαρο ΥΠΕΞ, Νικολάι Μλαντένοφ, και στην υπουργό Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, Νόνα Καραντζόβα. «Ανησυχούμε για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια της γειτονικής μας χώρας που αφορούν στην ανάπτυξη της συνοριακής περιοχής λαμβάνοντας υπόψη πως εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες έχουν ήδη πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες κατά της κατασκευής σταθμών παραγωγής ενέργειας. Είναι κάτι (σ.σ. η κατασκευή σταθμών παραγωγής ενέργειας) που θα επιφέρει ένα μη αναστρέψιμο πλήγμα όχι μόνο στην οικονομία της περιοχής, αλλά και στην εθνική οικονομία στο σύνολό της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή.

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος τα δώρα απο το 2013
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος τα δώρα απο το 2013
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ