2012-11-07 07:43:02
Φωτογραφία για Δική μου η απόφαση να μείνω εκτός τηλεόρασης!
Η είδηση δεν είναι ότι ο δημοφιλής ηθοποιός και σεναριογράφος Χάρης Ρώμας ετοιμάζει νέα σειρά για τον AΝΤ1, που, όπως μας αποκάλυψε, ακούει στον τίτλο «Βαβέλ»... αλλά ότι θα μπορούσε να έχει παιδί από σύντροφό του, το οποίο σήμερα θα ήταν είκοσι πέντε χρονών. Πιο εξομολογητικός από ποτέ, ο πολυπράγμων δημιουργός μιλά στο TV ΕΘΝΟΣ για όλα –ακόμα και γι' αυτά για τα οποία επί χρόνια δεν έλεγε ούτε λέξη!

Να ξεκινήσουμε από την επιστροφή σου στην τηλεόραση. Εχεις δηλώσει ότι έχεις πάρει πράσινο φως από τον AΝΤ1 για μια καινούργια σειρά, αλλά λέγεται ότι δεν είναι παρά… διακαείς πόθοι!

Εχω κουραστεί να με αμφισβητούν και να θέλουν με κάθε τρόπο να μου ρίχνουν λάσπη. Παλιά με ενοχλούσε πολύ, με χαλούσε. Τώρα πια δεν με χαλάει τίποτα. Ας γράφουν ό,τι θέλουν. Αδιαφορώ και κάνω τη δουλειά μου. Εχω πολλή δουλειά στο θέατρο με διαφορετικές παραγωγές, ετοιμάζω τη σειρά μου, δεν θα κάτσω να δώσω σημασία σε κάποιους τυχάρπαστους που επιθυμούν να μου κάνουν ζημιά με ό,τι τρόπο μπορούν. Δεν τα κατάφεραν τόσα χρόνια, θα τα καταφέρουν τώρα; Με τίποτα!


Εχεις πάρει λοιπόν το πράσινο φως για μια νέα κωμική σειρά. Ο τίτλος της; Πες μας τουλάχιστον αυτό, γιατί ξέρω ότι είσαι προληπτικός.

Είμαι πράγματι προληπτικός. Η σειρά θα λέγεται «Βαβέλ» και θα έχει πέντε βασικούς ήρωες. Τον έναν θα τον υποδύομαι εγώ κι έχω μια πρώτη θετική ανταπόκριση από τη Μαρία Λεκάκη και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη. Ενθουσιάστηκαν από το σενάριο και από τους ρόλους που τους πρότεινα και μένει τώρα να κλείσουν οικονομικά. Μας έχει ζητηθεί να πέσουμε πολύ στα κασέ μας, όλο το budget θα είναι χαμηλό για να μπορεί να γίνει η δουλειά σε τόσο χαλεπούς καιρούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτώ να κάνω καλλιτεχνικές εκπτώσεις. Δεν θέλω να επιστρέψω στο γυαλί με κάτι που να μην είναι απολύτως του γούστου και της αισθητικής μου. Θέλουμε να γίνει η σειρά, κάνουμε υποχωρήσεις και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Λες ότι ρίξατε το κασέ σας. Σε ποιο ποσοστό;

Γύρω στο 50%! Δεν μου αρέσει να μιλάω για οικονομικά και δεν νομίζω ότι αφορούν τον κόσμο. Τους αφορά αν ο Ρώμας θα κάνει μία ακόμα καλή σειρά που θα τους κρατήσει καλή συντροφιά, όχι πόσα παίρνει. Είναι δύσκολοι οι καιροί και ξέρω ότι αν δεν ρίξω νερό στο κρασί μου δεν θα γίνει η σειρά και δεν θα έχουν δουλειά οι εκατό και παραπάνω άνθρωποι.

Εχεις πάρει καλά χρήματα από τις μεγάλες επιτυχίες σου;

Εχω πάρει πολύ καλά λεφτά. Τα έφερα και τα πήρα –δεν τα… έκλεψα!

Στο θεατρικό σου «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου» παίζεις έναν θεατρικό ηθοποιό που σιχαίνεται την τηλεόραση Πράγματι! Ο ήρωας που παίζω όταν του προτείνουν να κάνει τηλεόραση απαντά σε έξαλλη κατάσταση: «Να παίξω στην τηλεόραση; Πώς τολμάς; Μισώ την τηλεόραση και μισώ κι εσένα που μου την ανέφερες»! Κι έχει πλάκα, ο κόσμος γελά βλέποντας έναν ηθοποιό που έχει συμμετάσχει τόσο πολύ στην τηλεόραση να παίζει κάποιον που την απεχθάνεται. Προς Θεού, δεν έχει να κάνει με τα δικά μου συναισθήματα… Η τηλεόραση μου πρόσφερε χρήματα και αναγνωρισιμότητα, πήρα χαρές απ' αυτήν, πρόσφερα διασκέδαση στον κόσμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο γάμος, η μόνιμη σχέση μου αν θέλεις, είναι το θέατρο. Η τηλεόραση είναι η ερωμένη μου.

Ακούστηκε ότι σε «άφησαν» εκτός TV γιατί χάλασαν οι σχέσεις σoυ με τον AΝΤ1 επειδή το «Δεληγιάννειο» και ο «Dr Ρούλης» δεν έπιασαν τα νούμερα τηλεθέασης που έφερνες!

Πόση χολή και πόσα ψέματα κατασκευασμένα! Ποτέ δεν χάλασαν οι σχέσεις μου με την οικογένεια Κυριακού, ποτέ δεν με… άφησαν εκτός τηλεόρασης για να με τιμωρήσουν. Το «Δεληγιάννειο» έπιανε παραπάνω νούμερα από το άψογο «10» του Alpha. Είχαν συνηθίσει τα πενηντάρια, αλλά και τα εικοσάρια δεν τους χάλασαν, τη διαφήμισή τους την έπαιρναν! Δική μου ήταν η απόφαση να μείνω μακριά για ένα διάστημα και δική μου είναι το ότι επιστρέφω σ' αυτήν. Και το ότι ο AΝΤ1 μου δίνει πράσινο φως, απαντά από μόνο του στις αθλιότητες που λένε. Μάλλον φοβούνται την επάνοδό μου, τι να σου πω κι εγώ;

Στο ξεκίνημά σου έκανες αμιγώς θέατρο. Αν δεν είχες κάνει την απιστία με την τηλεόραση, πιστεύεις ότι θα είχες καταφέρει να κάνεις πιο γερά θεατρικά πράγματα;

Πληρώνεις πάντα το τίμημα για τις επιλογές σου. Η τηλεόραση με έκανε αναγνωρίσιμο, δεν μπορώ να είμαι αχάριστος. Εχασα χρόνο για θεατρικές δουλειές με τον… μαραθώνιο που έτρεχα για τις σειρές, αλλά τον κερδίζω τώρα. Παίζω στο Αμιράλ με εκλεκτούς συναδέλφους, έγραψα δύο νέα θεατρικά έργα, μια μαύρη κωμωδία που ακούει στον τίτλο «Πιρούνι» κι ένα δραματικό με τίτλο «Γέφυρα με τον ουρανό» και ετοιμάζω ένα έργο για παιδιά στο Ρεξ. Δεν σταματάει ο μαραθώνιός μου!

Πες μας δύο θεατρικούς ρόλους που θέλεις να υποκριθείς…

Τον Δον Κιχώτη και τη Λυσιστράτη –την έπαιξαν πολλοί καλοί μας ηθοποιοί, αλλά θέλω να το κάνω κι εγώ σε δική μου διασκευή. Η μυθοπλασία απαξιώνεται στα κανάλια μας; Ψυχορραγεί η μυθοπλασία και είναι πολύ λυπηρό! Προτιμούν για οικονομικούς λόγους τα τούρκικα και τα τηλεπαιχνίδια, τα talent shows, αλλά με αυτά δεν θα έχουν τη «βιβλιοθήκη» που έχουν με τις σειρές μας, οι οποίες γεμίζουν το πρόγραμμά τους και τους φέρνουν πάντα δυνατά νούμερα. Πρέπει να αγκαλιάσουν και πάλι τη μυθοπλασία.

Οι σειρές σου ξετρέλαναν τα μηχανάκια της AGB. Εχασες ποτέ το μέτρο; Να πεις την ατάκα «Είμαι η Αλίκη της τηλεόρασης»...

Δεν έγινε έτσι ακριβώς. Είχε έρθει μια δημοσιογράφος σε μια παράσταση και γινόταν κόλαση στα καμαρίνια με τον Πώποτα-Ουδεπόποτα. Εκανα ένα έργο του Λαμπίς κι εκείνη είπε πως ό,τι και να κάνω θα με ακολουθεί το «Καφέ της Χαράς», όπως την Αλίκη την ακολουθούσαν οι ταινίες της. «Μου θυμίζεις τη Βουγιουκλάκη», μου είπε. «Η Αλίκη της τηλεόρασης θες να πεις ότι είμαι;», απάντησα. Γελάσαμε. Και μπήκε τίτλος φυσικά. Απομονώθηκε η ατάκα η οποία και πούλαγε. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι η Αλίκη! Είπα ότι πλήρωνα ένα τίμημα, όπως κι εκείνη. Δεν είχα ποτέ την έπαρση που μου χρέωσαν! Ξέφυγα για λίγο, το ομολογώ, αλλά ποτέ δεν έχασα το μέτρο, δεν ξιπάστηκα. Ημουν ο σταρ της τηλεόρασης που έφερνε νούμερα και έπρεπε να λιθοβοληθώ άγρια. Και συνέβη!

Πάμε τώρα να μας συστήσεις και το «Είδα τον Χάρη» σου.

Πρόκειται για μια αισθηματική κομεντί που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε Κύπρο, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα για να φτάσει τώρα στο Αμιράλ. Οι βασικοί άξονες θεματολογίας είναι η κρίση της μέσης ηλικίας και η μεγάλη φθορά του γάμου, η εγωπάθεια, η ματαιοδοξία των καλλιτεχνών, αλλά και το ανελέητο κυνηγητό της νεότητας.

Φαίνεσαι να περνάς μια πολύ καλή φάση!

Είμαι πράγματι σε μια από τις καλύτερες φάσεις μου!

Είσαι ερωτευμένος;

Είμαι πολύ ερωτευμένος και το απολαμβάνω όσο ποτέ! Με το που έκανα θέατρο, άφησα πίσω την τηλεόραση και παράλληλα χώρισα από μια προηγούμενη σχέση μου. Οι αλλαγές μού έκαναν καλό, ήρθαν ωραίες παραστάσεις κι ένας καινούργιος μεγάλος έρωτας, ήρθε και νέα σειρά τώρα.

Θα ήθελες να έχεις ένα παιδί;

Εχω τους μαθητές μου από τη δραματική σχολή και τα νέα παιδιά που δουλεύουν μαζί μου, όπως τώρα η Πηνελόπη Πλάκα Ρωτάω για δικό σου παιδί…

Θα ήθελα, αλλά… δεν θα το κάνω, είναι σίγουρο!

Σαν να θέλεις να πεις κάτι και δεν το λες…

Θα μπορούσα να έχω παιδί. Μια γυναίκα που ήμουν μαζί της –δεν θέλω να ονοματίσω φυσικά!– είχε μείνει έγκυος από μένα. Τυχαία! Δεν ήταν κάτι που το θέλαμε. Μικροί ήμασταν. Απέβαλλε όμως. Αλλά ναι, θα μπορούσα να ήμουν και πατέρας τώρα!

Πόσο χρονών θα ήταν το παιδί σου;

Είκοσι πέντε ετών…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ