2012-11-07 07:03:05
Φωτογραφία για Στο «σφυρί» γράμμα του Λένον στον Ερικ Κλάπτον
Σε δημοπρασία βγαίνει στις 18 Δεκεμβρίου μία υπογεγραμμένη, χειρόγραφη επιστολή του Τζον Λένον προς τον κιθαρίστα Ερικ Κλάπτον... η ο οποία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 30.000 δολάρια, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές.

Το γράμμα του θρυλικού «Σκαθαριού», που δολοφονήθηκε το 1980 σε ηλικία 40 ετών, είναι ένα από τα αντικείμενα μεγάλων μουσικών του κόσμου που θα βγουν στο σφυρί τον επόμενο μήνα στο Λος Αντζελες, στην δημοπρασία «Προφίλ στην Ιστορία». Στην επιστολή με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 1971, ο Τζον Λένον εκφράζει τον θαυμασμό και τα σέβη του προς τον Βρετανό κιθαρίστα, Έρικ Κλάπτον, και του προτείνει να συστήσουν μαζί ένα συγκρότημα.

«Ερικ, γνωρίζω ότι μπορώ να αποκαλύψω κάτι μεγάλο, στην πραγματικότητα κάτι μεγαλύτερο σε σένα που ήταν μέχρι σήμερα εμφανές στην μουσική σου. Ελπίζω να αποκαλύψουμε την ίδια μεγαλειότητα σε όλους μας, η οποία ξέρω ότι θα συμβεί, εάν συνεργαστούμε», έγραψε ο Λένον. Το γράμμα θα έχει ειδική σημασία για τους φαν των Μπιτλς, καθώς οι διοργανωωτές της δήλωσαν ότι ήταν ευρέως γνωστό ότι τα «Σκαθάρια» είχαν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις και ο Κλάπτον έγινε «σχεδόν» μέλος τους.


Ο Κλάπτον έπαιξε στην μπάντα Plastic Ono Band, που δημιουργήθηκε από τον Λένον και την Γιόκο Όνο το 1969, ένα χρόνο πριν από την διάλυση των Μπιτλς. Παράλληλα, έπαιξε στο τραγούδι του Τζορτζ Χάρισον, «While My Guitar Gently Weeps» το οποίο περιλαμβανόταν στο Λευκό Αλμπουμ των Μπιτλς.

Εκτός από το γράμμα του Λένον, στην ίδια δημοπρασία θα τεθούν προς πώληση ένα γράμμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον, ένα χειρόγραφο του Καρόλου Ντίκενς, μία επιστολή του Μπετόβεν στον Τομπίας Χάσλινγκερ, στην οποία συζητά την δεύτερη παρουσίαση της 9ης Συμφωνίας και της Μίσσα Σολέμνις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άγνωστοι ρήμαξαν το Γαρδίκι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άγνωστοι ρήμαξαν το Γαρδίκι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ