2012-11-06 18:29:03
Φωτογραφία για Το ξενοδοχείο... μνημείο στο Ξυλόκαστρο!
Το Sikyon Coast βρίσκεται στην ομορφότερη παραλία του Κορινθιακού κόλπου και συνορεύει με το πευκόδασος του Ξυλοκάστρου, μόλις 120 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας Το σημείο εστίασης του Ξενοδοχείου είναι η ιστορική βίλα του διάσημου έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνοτροπίας οικοδόμημα του 20ου αιώνα.

Το 1916 ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός μαζί με την πρώτη του σύζυγο, Αμερικανίδα Εύα Πάλμερ, ολοκλήρωσε την κατασκευή της βίλας στο κτήμα του στην Συκιά Κορινθίας. Το μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνοτροπίας οικοδόμημα, αγόρασε στα τέλη της δεκαετίας του '50 ο εφοπλιστής Σπύρος Τυπάλδος. Με επίκεντρο την βίλα του Σικελιανού και το γειτνιάζον πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου ο Έλληνας εφοπλιστής δημιούργησε την πρώτη οργανωμένη τουριστική επιχείρηση στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την ομώνυμη ακτοπλοϊκή εταιρεία, πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Στην σημερινή του μορφή το Sikyon Coast Hotel είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην μαγευτική κορινθιακή παραλία, που συνορεύει με το πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου. Απέχει μόλις 117χλμ. από την Αθήνα.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 27430 28432
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ