2012-11-06 15:43:29
Φωτογραφία για ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
Αν και το ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανθρακικού δεν στέφθηκε με επιτυχία, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ατρόμητο με 2-1, ωστόσο είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια και δηλώνει πανέτοιμος για να υπηρετήσει ξανά την ομάδα της Κομοτηνής. Ο Παύλος Δερμιτζάκης, μιλώντας στο "pamesports.gr" αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Πανθρακικό, χαρακτήρισε ιδιαίτερο το πρωτάθλημα που παρακολουθούμε, σχολίασε ρεαλιστικά την εικόνα της ΑΕΚ και του Άρη και προανήγγειλε τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά:

Μετά από δυόμισι περίπου χρόνια, επιστρέφετε και πάλι στον Πανθρακικό. Τι διαφορές υπάρχουν τότε με τώρα στην ομάδα; «Από τότε η ομάδα έδειχνε ότι βάζει πλώρη για να κάνει κάτι καλό και αξιόλογο, όχι μόνο σε ότι αφορά την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και σε ότι αφορά την… εσωτερική ανάπτυξη του συλλόγου. Γηπεδικές εγκαταστάσεις, δημιουργία προπονητικού κέντρου και ανάπτυξη τμημάτων υποδομής, ήταν στη διαδικασία ανάπτυξής τους. Τώρα βλέπουμε πως η ανάπτυξη αυτή έχει πάρει σάρκα και οστά και ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Επιτυχία για μία ομάδα δεν είναι μόνο η παρουσία στα μεγάλα σαλόνια, αλλά και η ανάπτυξη που θα προσφέρει σε έναν ολόκληρο νομό».


Θεωρήσατε ρίσκο την απόφασή σας να επιστρέψετε στην Κομοτηνή; «Αν και στη δουλειά μας το ρίσκο είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, δεν θεωρώ πως στη συγκεκριμένη απόφαση υπήρξε ρίσκο. Μου έγινε μία πρόταση σοβαρή, από ανθρώπους που ξέρω και με ξέρουν, την μελέτησα προσεχτικά και έδωσα θετική απάντηση».

Περιμένατε να σας γίνει ξανά πρόταση από τον Πανθρακικό; Όταν είχατε αποχωρήσει την προηγούμενη φορά από την ομάδα για τον ΠΑΟΚ, κάποιοι είχαν πει πως η πόρτα της Κομοτηνής θα έκλεινε για σας. «Όταν έχεις εκτιμηθεί από κάποιους ανθρώπους για τη δουλειά σου και έχεις δημιουργήσει μαζί τους σχέσεις που στηρίζονται σε γερές βάσεις, τότε είναι λογικό να σου χτυπήσουν και πάλι την πόρτα και να σε προτιμήσουν. Είναι και αυτό μέρος της δουλειάς, είτε μιλάμε για προπονητές είτε μιλάμε για παίκτες. Αν κάποιος έχει δείξει δείγματα της γραφής του, τότε είναι λογικό να του γίνει ξανά πρόταση. Πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα χρειαζόταν κάποιον που δεν θα θέλει χρόνο προσαρμογής, γνωρίζοντας την κατάσταση στον Πανθρακικό. Νομίζω πως μειώνεται ο κίνδυνος και το ρίσκο»

Φέτος οι αλλαγές προπονητών έχουν ξανά την τιμητική τους. Πως το σχολιάζετε αυτό; «Σε ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένες χώρες ο προπονητής είναι το «Α και το Ω» σε μία ομάδα. Σε πρωταθλήματα με όχι και τόσο υψηλό επίπεδο, ο προπονητής είναι πάντα το εξιλαστήριο θύμα. Δυστυχώς κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Δεν υποτιμώ το ποδόσφαιρό μας, απλά η έλλειψη υπομονής και διάφοροι άλλοι παράγοντες το υποβαθμίζουν. Η αλλαγή του προπονητή είναι πάντα η εύκολη λύση. Είναι όμως λάθος. Τον προπονητή που επιλέγεις πρέπει να τον στηρίζεις και να τον πιστεύεις. Υποτίθεται πως τον επιλέγεις, γιατί τον εμπιστεύεσαι. Δυστυχώς όλοι μιλάνε για υπομονή, δεν τη βλέπουμε όμως πουθενά».

Υπάρχει μία πικρία σε αυτό; «Για να είμαι ειλικρινής ναι. Στην Ελλάδα υπάρχει άφθονο ταλέντο και μπορούν να γίνουν πολύ σπουδαία πράγματα. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την Εθνική μας ομάδα, που είναι ο καθρέφτης κάθε χώρας. Ωστόσο εμείς οι ίδιοι δεν εκμεταλλευόμαστε αυτά που έχουμε, τα υποβαθμίζουμε και δεν τα πουλάμε σωστά προς τα έξω. Ίσως να φταίει το ότι συσσωρεύτηκαν πολλά άσχημα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Ας μιλήσουμε για τον Πανθρακικό και τις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει του Ιανουαρίου. Τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα; «Είμαι γενικότερα άνθρωπος όχι της ποσότητας, αλλά της ποιότητας. Αρχικά θα κοιτάξω να αξιοποιήσω όλο το ρόστερ μέχρι την μεταγραφική περίοδο, θα βαθμολογήσω και θα αξιολογήσω ξανά όλα τα παιδιά και μετά σε συνεννόηση με τη διοίκηση θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες προσθέσεις και αποχωρήσεις. Δεν θέλω να κάνουμε πολλές μεταγραφές που θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο και βραχύσωμο ρόστερ, Θέλω ένα ρόστερ μικρό και ευέλικτο. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά και θα βρούμε το αγωνιστικό πρόσωπο που μας αξίζει».

Βλέποντας τη φετινή Σούπερ Λίγκα, πως θα χαρακτηρίζατε το πρωτάθλημα; «Θεωρώ πως φέτος όλοι παρακολουθούμε ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Από τη μία είναι ο Ολυμπιακός, που έχει ξεφύγει από πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων και είναι μία ομάδα με πλήρες ρόστερ, με μεγάλη ποιότητα και χωρίς οικονομικά προβλήματα και από την άλλη είναι ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η Τρίπολης και ο Ατρόμητος που ναι μεν βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο διεκδικούν συγκεκριμένα πράγματα. Οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, μπορούν να χάσουν και μπορούν αν κερδίσουν παντού και είναι ομάδες που προσπαθούν να κλέψουν το αποτέλεσμα και όχι να το διεκδικήσουν. Χωρίς να έχουν ευκαιρίες καικ κατοχή μπάλας, βλέπεις να παίρνουν βαθμούς».

Θέλω να μου κάνετε ένα σχόλιο για την φετινή εικόνα της ΑΕΚ και του Άρη, που έχουν βασιστεί κυρίως σε μικρούς και Έλληνες παίκτες. Κάποιοι μιλούν για κατάντια των ομάδων αυτών και κάποιοι άλλοι μιλούν για στροφή στην ελληνική αγορά. «Αρχικά να σου πω ότι είναι τιμή και για τους παίκτες και για τους προπονητές να βρίσκονται είτε στην ΑΕΚ είτε στον Άρη. Η λέξη κατάντια δεν νομίζω ότι έχει θέση στους δύο αυτούς συλλόγους. Έχουν παρελθόν, έχουν παρόν και έχουν και μέλλον. Σίγουρα φέτος οι ομάδες αυτές βρίσκονται σε άσχημη και ιδιαίτερη κατάσταση, αφού συνέβησαν πολλά πράγματα. Αργά ή γρήγορα όμως αυτά θα ξεπεραστούν. Τόσο για τον Άρη όσο και για την ΑΕΚ, είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο με τις κατάλληλες προσαρμογές και τις κατάλληλες κινήσεις όλα θα πάνε καλά. Θα είναι μία χρονιά προσαρμογής, ωστόσο μόνο καλό θα κάνει. Ειδικά αν οι νέοι αυτοί παίκτες δουλευτούν σωστά, θα γίνουν από μικρά παιδιά, έτοιμοι ποδοσφαιριστές».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ