2012-11-06 13:06:02
Φωτογραφία για Μη μου ξυπνάτε απότομα τον ΄Ελληνα...
του Χρήστου Ηλιόπουλου

Σσσσσσσσσ....Μη μου ξυπνάτε απότομα τον ΄Ελληνα....Κάτσε να φύγει ο ένας τόνος τσίμπλα που έχει μαζευτεί στο κουρασμένο από την ψευδοευημερία βλέφαρο...΄Οχι τίποτ' όλλο... Θα μου χτυπήσει σε κανένα κομοδίνο και δε θα μπορεί μετά να πάει βολτούλα ή για κυνηγητό φουκαράδων στον ΄Αγιο Παντελεήμονα...που κάποιοι τον έχουν πείσει ότι φταίνε για τα δεινά του... Μη μου ξυπνάτε αυτόν που για δεκαετίες καυχιόταν ότι είναι εξυπνότερος από τους "κουτόφραγκους", που δεν ξέρουν να ζήσουν ενώ αυτός ξέρει, και που τώρα ικετεύει τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι τους και τα αποφάγια τους....Και το χειρότερο, αγοράζει τα ψίχουλα και τα αποφάγια εκχωρώντας την εθνική του κυριαρχία...Κοντολογίς, πουλά τη μάνα, τον πατέρα του, τους τάφους των παππούδων του για να κερδίσει ένα κρασάκι ακόμα....Το χείριστο; Π ο υ λ ά τ ο μ έ λ λ ο ν τ ω ν π α ι δ ι ώ ν κ α ι τ η ς ν έ α ς γ ε ν ι ά ς, που θα αναγκαστούν να γίνουν μετανάστες, αν ό χ ι λ α θ ρ ο μ ε τ α ν ά σ τ ε ς και θα τους κυνηγούν στους ανά τον κόσμο ΄Αγιους Παντελεήμονες...της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας....και δε συμμαζεύεται, ως "ανεπιθύμητους" Μα εμείς είμαστε ΄Ελληνες, λένε κάποιοι..
. ΄Αλλο να είσαι από την Τανζανία μετανάστης και άλλο από την Ελλάδα....Μα πλέον η Ελλάδα που μας έφτιαξαν είναι Ε λ λ α δ ι σ τ ά ν.....Είναι μια διαλυμένη, "ξεπουλημένη" χώρα. Και το χειρότερο: μια χώρα που οικειοθελώς, σε μεγάλο βαθμό, μετατράπηκε σε κάτι τέτοιο. Και όταν προέρχεσαι από μια τέτοια χώρα την πάτησες....Ούτε η αναφορά στο αρχαιοελληνικό ένδοξο παρελθόν σου, στο Σωκράτη, τον Πλάτωνα, σε σώζει....΄Ισα, ίσα μάλιστα...Είσαι δέκα φορές κατακριτέος. Γιατί ενώ προερχόσουν από "καλό σπίτι" (βλ. αρχαιοελληνικός πολιτισμός) αφέθηκες να ξεπέσεις. Συμπατριώτες, έστω και τώρα, ....έστω και τώρα..... αγωνιστείτε...Ξυπνήστε. Μεγάλοι και μικροί. Σε ένα πλοίο που βουλιάζει πνίγονται όλοι. Ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού στάτους...Το ίδιο, όλοι οι επιβάτες. Και όσοι έχουν καμπίνα και όσοι δεν έχουν. Και όσοι κάθονται στις θέσεις VIP και όσοι κάθονται "φοιτητικά", στρωματσάδα στο κατάστρωμα....

Είναι η πολλοστή φορά που κάποιοι δημόσια τα λέμε και τα γράφουμε. Ελπίζουμε. Ακόμα ελπίζουμε. Μήπως και οι τόνοι κυψελίδας στα αυτιά κάποιων, που έκτισε η εθελοτυφλία και ο φόβος, επιτέλους διαρραγεί...και μπορέσει να φτάσει το μήνυμα του αγώνα και της αγωνίας μας στον υπνώττοντα εγκεφαλό τους....και επιτέλους σηκωθούν όρθιοι.

Γιατί αυτή είναι η φυσική στάση του ΄Ελληνα: η όρθια. Του ΄Ελληνα που προσδοκά ελεύθερη Ελλάδα, ελεύθερων Ελλήνων και που θα εγγυάται το παρόν και το μέλλον των παιδιών της. ΄Ε λ λ η ν α π λ έ ο ν δ ε ν έ χ ε ι ς ά λ λ ο θ ι. Α ν ά λ α β ε τ ι ς ε υ θ ύ ν ε ς σ ο υ. Σβήσε το σαρδόνιο γέλιο από το πρόσωπο των εχθρών σου, εγχώριων και ξένων, που σε βλέπουν σαν αριθμό και "ειδική περίπτωση". Ναι, έτσι μας χαρακτηρίζουν ήδη οι Γερμανοί....Δώσε το μάθημα που τους αξίζει.

Και ας μην ξεχνάμε. Το δικαστήριο της ιστορίας κάποτε θα μας δικάσει όλους μαζί και τον καθένα χωριστά. Θα ' θελα να βρίσκομαι προσωπικά στη θέση εκείνων που ίσως και να αθωωθούν ή που θα μειωθεί η ποινή τους λόγω πρότερου έντιμου βίου. Γιατί μπορεί αγωνιζόμενος να χάσεις πολλά...Πολύ περισσότερα από τα 60 ευρώ που σου κοστίζει την ημέρα μια απεργία. ΄Ισως να χάσεις και τη ζωή σου....Αλλά είναι ωραίο να ψιθυρίσεις τη φράση που είπε ο Παύλος Μελάς πεθαίνοντας " το καθήκον μου το έκαμα" και ύστερα να φτερουγίσεις ψηλά, στον ανέφελο γαλάζιο ουρανό με "ήσυχη συνείδηση".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ