2012-11-06 03:40:06
Φωτογραφία για Ρωσία: Δεν υποστηρίζουμε τον Άσαντ
Η Ρωσία εξακολουθεί να παρέχει στρατιωτικό υλικό στη Συρία με βάση δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης, ωστόσο, η εν λόγω συνεργασία δεν αποσκοπεί στην... υποστήριξη του καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν τασσόμαστε με οποιαδήποτε πλευρά στην εσωτερική μάχη της Συρίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα αλ-Αχράμ.

«Όσον αφορά την τεχνική στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Συρίας, στοχεύει στο να υποστηρίξει τις αμυντικές δυνατότητες της Συρίας ενώπιον μίας εξωτερικής πολιτικής απειλής, όχι στο να υποστηρίξει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ», προσέθεσε ο ρώσος αξιωματούχος.

«Ήταν η Σοβιετική Ένωση που τροφοδότησε τη Συρία με τα κύρια όπλα της, αλλά επί του παρόντος [...] ολοκληρώνουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, που συνδέονται πρωτίστως με την παροχή κάποιων συστημάτων αεράμυνας», συνέχισε ο κ. Λαβρόφ. «Αυτές οι στρατιωτικές εξαγωγές είναι αμυντικής φύσεως και δεν αντιβαίνουν με διεθνείς συνθήκες».


Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών αντέτεινε πως άλλες χώρες εξοπλίζουν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις σε μία προσπάθεια να ανατρέψουν την κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως αυτά τα όπλα ενδέχεται να καταλήξουν στα χέρια μελών της αλ-Κάιντα.

Υπενθυμίζεται πως Ρωσία και Κίνα έχουν καταρρίψει τρία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα επέβαλλαν σκληρές κυρώσεις στη Δαμασκό, ασκώντας το δικαίωμα βέτο που κατέχουν ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου.

kathimerini.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ολόκληρο!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ολόκληρο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ