2012-11-06 00:45:03
Φωτογραφία για Επαφές «κέντρου μεσογειακής πολιτικής» στη Βρετανία για το Κυπριακό
Επαφές στην Βρετανία και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Βρετανικό Κοινοβούλιο και τη Βουλή των Λόρδων, είχε ο... «διευθυντής» του «κέντρου μεσογειακής πολιτικής», Ανίλ Καγιά. Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί που επικαλείται σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καγιά συναντήθηκε με αρμοδίους της διεύθυνσης για την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς επίσης και με αρμοδίους της Ομάδας Ευρωπαϊκών Μελετών. Αντάλλαξε απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις νέες πολιτικές που μπορεί να εφαρμοσθούν στο Κυπριακό.

Ο κ. Καγιά τόνισε τη σημασία πραγματοποίησης τέτοιων επαφών με Βρετανούς αξιωματούχους, σημειώνοντας ότι στις συναντήσεις που είχε ο ίδιος, εξήγησε τα βήματα που είναι εφικτό να γίνουν για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ. Ακολούθως συναντήθηκε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο με τον Βουλευτή, Jeffrey Donaldson με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στην επίλυση του προβλήματος.


Για την επίλυση του Κυπριακού, είπε ο «διευθυντής» του «κέντρου μεσογειακής πολιτικής», δεν πρέπει να πραγματοποιούνται συναντήσεις μόνο με τους Ε/κ, αλλά και με τ/κ μη κυβερνητικές οργανώσεις και κόμματα. Ο κ. Καγιά συναντήθηκε επίσης και με την αντιπρόεδρο της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Ευρωβουλευτή Βαρόνη Sarah Ludford, την Βαρόνη, τ/κ καταγωγής, Μεράλ Ετζιέ Χουσείν και τον Λόρδο Magginis. Όπως υποστήριξε, αυτή τη στιγμή οι Τ/κ είναι οι «μόνοι αδικημένοι» από το Κυπριακό και εξέφρασε την άποψη ότι η άρση ορισμένων «εμπάργκο», όπως το απευθείας εμπόριο, μπορούν να δημιουργήσουν ένα κίνητρο για μια πιθανή λύση στο νησί.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ