2012-11-05 22:40:02
Φωτογραφία για Κύμα λαθρομεταναστών στη Λέσβο
Περισσότεροι από 150 λαθρομετανάστες έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες στις ακτές της Λέσβου, από τα απέναντι Τουρκικά παράλια.

Μάλιστα, δεκάδες πολίτες τηλεφωνούσαν χθες όλη την ημέρα στο lesvosnews.gr - σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα - και πληροφορούσαν για τα καραβάνια των αλλοδαπών, που με τα πόδια κατευθύνονταν προς τη Μυτιλήνη, κυρίως από τις Βορειοανατολικές περιοχές της Λέσβου.

Λίγο μετά το μεσημέρι οι πλατείες και τα πάρκα της Μυτιλήνης, είχαν γεμίσει από ανθρώπινες φιγούρες με σκυθρωπά πρόσωπα. Οι άνδρες ρωτούσαν τους περαστικούς για το πως μπορούν να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

Εκεί, κάποιοι είχαν το κουράγιο να πέσουν στη θάλασσα, μάλλον για να ξεπλυθούν. Στη συνέχεια κατευθύνονταν ένας – ένας στον καταπέλτη του πλοίου της γραμμής, για Πειραιά. Άλλοι με έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα, άλλοι χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας και κάποιοι ακόμα χωρίς ευρώ στην τσέπη τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάποια βασικά έξοδα διαβίωσης και μετακίνησης.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα είναι σχεδόν αδύνατο για τις τοπικές αρχές, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού, να αντιμετωπίσουν την εισροή παράνομων μεταναστών στο νησί.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ