2012-11-05 14:20:49
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: «Μόνο με “ναι” η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση»
Την παραμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα επιθυμεί το... ΠΑΣΟΚ.

Υπαινίσσεται όμως ότι σε περίπτωση κατά την οποία το κόμμα του κ. Κουβέλη δεν ψηφίσει τα μέτρα, θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει τις επαφές με τους αντάρτες του κόμματος ενόψει της ψηφοφορίας την Τετάρτη στη Βουλή.

«Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξηγώντας πως μολονότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζονται ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά, «συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστούν η πολιτική σταθερότητα και η ασφαλής πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επιδιώξει σήμερα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη με στόχο να πείσει, έστω και στο παρά πέντε, τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς να κάνει πίσω για τα εργασιακά και να υπερψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος περιλαμβάνει το σύνολο των προαπαιτούμενων ενεργειών του Μνημονίου.


Την πρόθεσή του αυτή γνωστοποίησε και στον Πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε χθες το απόγευμα στη Βουλή συνάντηση διάρκειας τριών τετάρτων, η οποία χαρακτηρίστηκε «εξαιρετικά καλή και εποικοδομητική». Μάλιστα έκανε αναφορά στην κρίση που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ για να επισημάνει ότι παρά το πολιτικό κόστος «δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα, αλλά αναλαμβάνουμε την ευθύνη γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Πάντως η γενική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ είναι πως τίθεται θέμα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση εφόσον δεν ψηφίσει τα μέτρα. Το στίγμα δόθηκε σαφώς από τον εισηγητή του κόμματος για τα οικονομικά Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να προχωράμε μαζί στα εύκολα και χώρια στα δύσκολα» ούτε να ζητούμε «να ξαποστάσουμε γιατί θα κλονιστούν οι αρχές μας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε για τα ζητήματα που θίχτηκαν το πρωί στη σύσκεψη της αντιπροσωπείας του κόμματος (Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαπας, Π. Κουκουλόπουλος, Αν. Μακρυπίδης) με τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και Εργασίας Ι. Βρούτση.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικό ζητώντας από τον κ. Στουρνάρα να αποσύρει από τον εφαρμοστικό νόμο οποιαδήποτε διάταξη δεν περιλαμβάνεται στις προαπαιτούμενες ενέργειες, λέγοντας ότι «αν συμβεί αυτό εμείς καταψηφίζουμε».

Οι αιχμές της Ιπποκράτους στρέφονταν κυρίως κατά του υπουργείου Παιδείας καθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος συμπεριέλαβε στο νέο Μνημόνιο τέσσερα άρθρα που αφορούν, για παράδειγμα, τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων!

Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι θα αποσυρθούν όλες οι διατάξεις των υπουργείων που δεν σχετίζονται με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ότι στα εργασιακά θα ισχύσει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα, π.χ. άδειες, ωράρια, άδειες μητρότητας.
tanea
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ