2012-11-05 13:42:02
Φωτογραφία για Η κοινωνία δεν αντέχει - Μαζικές κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα
Σε πολιορκία βρίσκονται από σήμερα το πολιτικό σύστημα, η Βουλή και οι 300 του Κοινοβουλίου από τους εργαζομένους και τα συνδικάτα εν όψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης για το 3ο Μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, στην ύστατη προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί η οριστική ρήξη του κυβερνητικού σχήματος καταφεύγουν οι εταίροι, ενόσω οι πολίτες διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα Μνημόνια και τις σκληρές πολιτικές λιτότητας.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής γίνονταν στο Υπουργείο Οικονομικών τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο κείμενο, άνω των 500 σελίδων, του πολυνομοσχεδίου διαρθρωτικών, δημοσιονομικών και αναπτυξιακών μέτρων που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η κοινωνία δεν αντέχει. Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν κάνει βήμα πίσω και η αντιπολίτευση ζητεί ειρηνικό και μαζικό ξεσηκωμό. Οι δανειστές αναμένουν το αποτέλεσμα της Τετάρτης και συνεχίζουν τον εκβιασμό με τη δόση των 31,5 δις.


Η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη ψηφοφορία, που θα επικυρώσει ή όχι το πακέτο των σκληρών μέτρων, έχει ξεκινήσει Παραλύει η χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη

Με φόντο την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013 από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου ξεκινούν οι κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στον τομέα των συγκοινωνιών και των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μία τελευταία προσπάθεια αντίστασης στο πακέτο μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η δόση των 31,5 δις ευρώ από τους δανειστές.

Πιο αναλυτικά:

- Σήμερα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Η ταλαιπωρία των επιβατών αναμένεται, ωστόσο, να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς τα σωματεία εργαζομένων σε αυτά τα μέσα έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Το ίδιο θα πράξουν οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί των ταξί.

- Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 μετά το μεσημέρι. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

- Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ δεν θα εκτελεσθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.

Εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε διάφορους άλλους κλάδους:

- τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι

- την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζομένους «αυτήν τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

«Μπλακ άουτ» στον χώρο της Υγείας θα φέρει επίσης η τριήμερη απεργία που κήρυξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί από σήμερα έως και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Οι ιδιώτες ιατροί αλλά και οι οδοντίατροι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε τρεις 24ωρες απεργίες για τις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της Υγείας και αναφέροντας ότι: «όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη, η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας, που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης σε «μπλοκάρισμα των ταμείων και δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα νοσοκομεία μία ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη».

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10.00 το πρωί.

Τα συλλαλητήρια

Τρίτη και Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθούν τα μέτρα και τα μεσάνυκτα θα τεθούν προς ψήφιση από τη Βουλή, οι πολίτες αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ