2012-11-05 12:59:10
Φωτογραφία για Συνδυασμοί Τροφών που πολλαπλασιάζουν τα οφέλη των τροφών στον οργανισμό μας
Το να συνδυάζουμε μερικές συγκεκριμένες τροφές μεταξύ τους, δεν είναι μόνο καλό για την γεύση που θα προκύψει, αλλά και για την υγεία μας και την καταπολέμηση ασθενειών.

Οι τροφές επηρεάζουν την υγεία μας με μια σειρά από πολύπλοκους τρόπους και μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο ωφέλιμες, όταν καταναλώνονται μαζί με κάποια άλλα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν γίνει πολλές έρευνες για την κατανόηση της συνέργειας των τροφών. Πριν από μια δεκαετία, δε γνωρίζαμε καν για φυτοχημικά όπως το λυκοπένιο (που έχει κάνει διάσημες τις ντομάτες) ή τις ανθοκυανίνες και την πτεροστιλβένη (που ανέδειξε της αξία των μύρτιλων) και υπάρχουν πολλά ακόμη που δε γνωρίζουμε.

Η έρευνα έχει αποδείξει πάντως ότι τα παρακάτω τρόφιμα είναι καλύτερα όταν τρώγονται μαζί.

Ντομάτες και αβοκάντο

Τον Ιούνιο, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Purdue, απέδειξε ότι οι θρεπτικές ουσίες των καροτενοειδών που βρίσκονται στα πολύχρωμα προϊόντα, όπως οι ντομάτες, δεν μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό, αν δε συνδυάζονται με ένα ποσοστό λίπους.


Οι ντομάτες είναι γνωστές για το καροτενοειδές λυκοπένιο, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Για να πάρετε όλα τα οφέλη τους, συνδυάστε τες με περίπου το ένα τέταρτο ενός αβοκάντο, που διαθέτει μονοακόρεστα λίπη. Άλλα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, D και Ε, απορροφώνται επίσης καλύτερα με λίγο λίπος, γι’ αυτό αναμίξτε τα, π.χ, με ελαιόλαδο, ελιές, τυρί ή άλλα υγιή λιπαρά στη σαλάτα σας.

και χυμός πορτοκαλιού

Εάν σας αρέσει αυτό το πρωινό, είστε στο σωστό δρόμο. Η βρώμη βοηθά στην υγεία της καρδιάς, αλλά αν την συνδυάσετε με βιταμίνη C, θα βοηθήσετε στη σταθεροποίηση των επιπέδων χοληστερόλης για να κρατήσετε τις αρτηρίες καθαρές. 

και ψητά κρέατα 

Αν και δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το μπάρμπεκιου στην αυλή, είναι αλήθεια ότι αυτός ο τρόπος ψησίματος μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει καρκινογόνες χημικές ουσίες στο φαγητό σας. Όμως, μια μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσει. Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά φαίνεται να σταματά τη δημιουργία καρκινογόνων ουσιών κατά το μαγείρεμα. Ακόμη και λίγο εκχύλισμα δενδρολίβανου, το οποίο δεν έχει συνήθως ένα άρωμα, μπορεί να είναι αποτελεσματικό.

Σπανάκι και λεμόνι

O χυμός του λεμονιού μπορεί να....διαβάστε τη συνέχεια εδώ
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ