2012-11-05 10:43:03
Φωτογραφία για Σενάρια ανασχηματισμού μετά την Τετάρτη: Ένας Πατρινός φεύγει απ΄την κυβέρνηση, ένας άλλος έρχεται...
Σενάρια πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού συνοδεύουν την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που απαιτεί και επιβάλει η Τρόικα. Όλα τα πολιτικά ρεπορτάζ συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι «κλειδί» για τις πολιτικές εξελίξεις θα είναι η στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως έλεγε απόψε στο thebest.gr πολιτικός συντάκτης μεγάλης και έγκυρης αθηναϊκής εφημερίδας αν το κόμμα του κ. Κουβέλη αποφασίσει να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία της Τετάρτης, κρατώντας αποστάσεις από τις κυβερνητικές επιλογές, τότε το γυαλί θα ραγίσει και θα δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις. Ακόμα πιο ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις αυτές αν η Δημοκρατική Αριστερά, όπως φημολογείται από το πρωί, επιλέξει να απόσχει από την ψηφοφορία αφήνοντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (όσους πειθαρχήσουν… ) να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά.

Μάλιστα, στους δημοσιογραφικούς κύκλους κυκλοφορεί την τελευταίας εβδομάδα η πληροφορία ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει τον Σαμαρά σε ανασχηματισμό
. Στην περίπτωση αυτή θα αποχαιρετίσουν τους υπουργικούς τους θώκους οι Υπουργοί Αντώνης Ρουπακιώτης (παραμένει κλινήρης) και Αντώνης Μανιτάκης, η Υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και ο Πατρινός Υφυπουργός Υγείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου που έχουν υποδειχθεί από τον κ. Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση.

Όσο για τους αντικαταστάτες τους; Λέγεται ότι ήδη έχουν βρεθεί… Και αν φεύγει ένας Πατρινός από την κυβέρνηση (Παπαθεοδώρου) ένας άλλος Πατρινός προαλείφεται να επανακάμψει σε υπουργική θέση. Ο πρώην Υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, που είναι στην κορυφή της λίστας των προσώπων που επιθυμεί ν’ αξιοποιήσει στην κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς. Αν φυσικά περάσουν τα μέτρα, κι αν υπάρξει κυβέρνηση μετά την Τετάρτη Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ