2012-11-05 09:32:12
Φωτογραφία για 4-10 Νοεμβρίου,
ατζέντα,

ΘΕΑΤΡΟ

Η επιστροφή του «Ξένου»

Από 7/11

Τα μονόπρακτα «Η αόρατη Ολγα» της Λένας Κιτσοπούλου και «Αουστρας ή Η αγριάδα» του Γιάννη Τσίρου επιστρέφουν στην ενιαία παράσταση «Ο ξένος», σε σκηνοθεσία των Γιάννη Καλαβριανού και Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής. Πρεμιέρα την Τετάρτη στην Επί (Πλαγίας) Σκηνής (Κεντρική Σκηνή), στις 21.00. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 21.00, Σάββατο στις 17.00, στο Εθνικό Θέατρο (κτίριο Τσίλλερ).

ΧΟΡΟΣ

Πουλιά στη Στέγη

7-11/11

Ο νεοζηλανδός χορογράφος Λέμι Πονιφάζιο με την ομάδα του MAU παρουσιάζει το έργο του «Birds» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για μια κραυγή αγωνίας, μια επίκληση, μια τελετουργία. Με υποβλητικούς φωτισμούς και βιντεοπροβολές, ο Πονιφάζιο δημιουργεί έναν κόσμο συμβολικό, παράξενα γοητευτικό και μυστικιστικό, έναν χώρο διαλογισμού για τη σχέση μας με το Σύμπαν. Από 7 ως 11/11.


ΘΕΑΤΡΟ

«Καρέκλες» στις Ροές

«Οι καρέκλες», ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Ευγένιου Ιονέσκο, ξεκινούν την αθηναϊκή τους πορεία στη σκηνή του θεάτρου Ροές, σε μια παραγωγή του Ακροπόλ και σε σκηνοθεσία του Ευριπίδη Λασκαρίδη. Τους ρόλους του ηλικιωμένου ζεύγους έχουν αναλάβει η Ολια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Τη μετάφραση συνυπογράφουν η Ολια Λαζαρίδου και ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Αγγελος Μέντης, τους φωτισμούς ο Αλέκος Γιάνναρος και τη μουσική επιμέλεια ο Γιώργος Πούλιος. Πρεμιέρα την Πέμπτη στις 21.00. Παραστάσεις από Τετάρτη ως Σάββατο στις 21.00 και Κυριακές στις 19.00.

«Διπλό βιβλίο»

Βασισμένη στο «Διπλό βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή είναι η ομώνυμη παράσταση από την ομάδα Pequod, σε δική της σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία και σκηνογραφική/ ενδυματολογική επιμέλεια. Παίζουν: Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή. Στη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse στον Βοτανικό. Τελευταίες παραστάσεις απόψε και αύριο, καθώς και την προσεχή εβδομάδα, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (11/11) και Δευτέρα (12/11) στις 21.00.

«Ελεύθερα ύδατα»

Η ομάδα Grasshopper προτείνει το έργο του Γιάννη Τσίρου «Ελεύθερα ύδατα» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου, μια παράσταση που απευθύνεται σε εφήβους και μιλάει τη δική τους γλώσσα. Σε σκηνογραφία της Εύας Μανιδάκη με τους Θανάση Μεγαλόπουλο, Θεανώ Μεταξά, Μιχάλη Πανάδη και Ελίνα Ρίζου. Πρεμιέρα την Τετάρτη στις 21.00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που έχει αναλάβει και την παραγωγή. Παραστάσεις ως τις 19 Μαΐου, για σχολεία (τα πρωινά) και για το κοινό τα απογεύματα Σαββάτου και Κυριακής (19.00), ενώ θα δοθούν και έξι βραδινές παραστάσεις (27-30/12 και 18-19.5.2013) στις 21.00.

«Αγρια αγόρια» ξανά

Η παράσταση «Αγρια αγόρια» του Σάκη Παπακωνσταντίνου σε δραματουργική επεξεργασία της Λουίζας Αρκουμανέα επιστρέφει. Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με τους Δημήτρη Δημητρόπουλο, Αρη Λάσκο, Ιάσονα Παπαματθαίου κ.ά. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Αγγελος Παπαδημητρίου. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 19.00 και 21.15.

«Χάνελε» στο 104

Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί το έργο του γερμανού νομπελίστα συγγραφέα Γκέρχαρτ Χάουπτμαν «Χάνελε» που παρουσιάζεται στον νέο χώρο του 104, στην οδό Ευμολπιδών. Η μετάφραση είναι του Κωνσταντίνου Κρίτση και η σκηνογραφία του Χαράλαμπου Νικολάου. Με τους Κωνσταντίνο Γαβαλά, Ειρήνη Μπούνταλη, Δημήτρη Ντάσκα, Κωνσταντίνα Τακάλου κ.ά. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30.

Μόνη στη Σφενδόνη

Η Κατερίνα Διδασκάλου ερμηνεύει για δεύτερη χρονιά τον μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» σε σκηνοθεσία του Στέφανου Πατρώνη. Στο επίκεντρο η Ερατώ, μια παντρεμένη νοικοκυρά, της οποίας η ζωή αλλάζει όταν μια πόρνη εγκαθίσταται στο από πάνω διαμέρισμα. Παραστάσεις στο θέατρο Σφενδόνη κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19.00, Σάββατο στις 18.30 και 21.15, Παρασκευή στις 21.15.

      

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

24 χρόνια «24»

Τα 24α γενέθλιά του γιορτάζει ο Χώρος Τέχνης «24» (Σπευσίππου 38) με μια επετειακή έκθεση με τίτλο «Εικόνες, βιβλία, φιλίες - μια ιστορία». Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 6/11. Ως τις 30/11.

Η «Πορεία» της Μαραγκού

Την εικαστική διαδρομή της από την ανθρωποκεντρική ζωγραφική στην αφαίρεση, με κύριο γνώρισμα τη σχεδιαστική οξύτητα,  αφηγείται η ζωγράφος Νίκη Μαραγκού στην έκθεση «Πορεία στον χρόνο» που φιλοξενείται ως τις 11/11  στην Gallery Art Πρίσμα (Κουντουριώτου 187, Πειραιάς). Η επιμέλεια είναι της Νατάσσας Θωμάκου.

      

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδότες στον Ιανό

«Οι Ελληνες εκδότες. Η ιστορία, το παρόν και το μέλλον τους» είναι ο τίτλος της σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Ιανός. Η παρουσίαση του κάθε εκδοτικού οίκου θα γίνεται με τον επικεφαλής του και θα συνοδεύεται από εποπτικό υλικό. Τις παρουσιάσεις επιμελείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκόζος. Η πρώτη εκδήλωση διοργανώνεται στις 5/11 με την παρουσίαση των εκδόσεων Ικαρος.

      

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαχαιρίτσας και φίλοι

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχονται στη μουσική σκηνή Ζυγός τη Δήμητρα Παπίου. Το πρώτο μέρος της παράστασης, με τίτλο «Μαζί αυτοσχεδιάζουμε», σχεδιάζουν (και συμμετέχουν) οι Opera Chaotique και το δίδυμο Tenorman & Voodoo Drummer (Γιώργος Τζιουβάρας, Χρήστος Κουτσογιάννης), που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2011. Μαζί τους ο «πολυπράγμων» Δημήτρης Σταρόβας ο οποίος συμπράττει στο δεύτερο μέρος. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30.

Βιτάλη και Αλκίνοος

Η Ελένη Βιτάλη εμφανίζεται από τις 5 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Η ερμηνεύτρια προσκαλεί το κοινό σε μια μουσική αναδρομή με τραγούδια λαϊκά, δημοτικά, ροκ, καθώς και δικές της δημιουργίες. Συνταξιδιώτες της ο Νίκος Ξύδης και η Βαλέρια Κουρούπη. Στον ίδιο χώρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζεται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απολέπιση με αλάτι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απολέπιση με αλάτι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ