2012-11-05 09:10:06
Φωτογραφία για Η ατζέντα της Επιστήμης,
4 - 10 Νοεμβρίου 2012,

6 Νοεμβρίου

Για τα «λειτουργικά τρόφιμα», στο ΕΙΕ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

Την Τρίτη, στις 19.30, ο κύκλος οµιλιών «Κοινωνία και Υγεία» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών συνεχίζεται με θέμα τα «Λειτουργικά τρόφιμα». Στην πρώτη ομιλία θα μιλήσει με θέμα «Θετικά χαρακτηριστικά λειτουργικών τροφίµων: το παράδειγµα των ω-λιπαρών» ο καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνης Ζαμπέλας. Την ημερίδα θα κλείσει η ομιλία του διευθυντή Ερευνών στο ΙΒΦΧΒ/ΕΙΕ Αρη Ξενάκη, με θέμα «Λειτουργικά τρόφιµα: πόση επιστήµη και τεχνολογία περιέχουν;». Είσοδος ελεύθερη.

6 & 7 Νοεμβρίου

Διαδίκτυο, σπουδές και δημοκρατία, στην Πάτρα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΡΙΟΥ

Στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνεται την Τρίτη και μεταξύ των ωρών 10.00-13.00 η ημερίδα «Σπουδά-ζω χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο»
. Απευθύνεται κυρίως στους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά είναι ανοιχτή στο κοινό. Την Τετάρτη, με ώρα έναρξης τις 18.30, διοργανώνεται στον ίδιο χώρο η στρογγυλή τράπεζα «Η Δημοκρατία του Διαδικτύου», που απευθύνεται σε όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το Διαδίκτυο από τη σκοπιά των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Η σχετική ιστοσελίδα είναι η www.upatras.gr/index/page/id/68/.

9-11 Νοεμβρίου

Μαθηματική παιδεία, στην Καλαμάτα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ELITE, ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ 2, ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει το 29ο πανελλήνιο συνέδριό της, με τους εξής θεματικούς άξονες: Διδακτικές προτάσεις διδασκαλίας των μαθηματικών, Ιστορία και φιλοσοφία των μαθηματικών, Ο ρόλος των μαθηματικών στις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία και την οικονομία, Πολυμέσα και μαθηματικά, Σύγχρονη μαθηματική έρευνα, Τέχνη και μαθηματικά. Επίσης, θα λάβουν χώρα στρογγυλές τράπεζες για τα βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για τους τρόπους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την προετοιμασία, επιμόρφωση και αξιολόγηση των μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα HYPERLINK «http://www.hms.gr/node/591/» www.hms.gr/node/591/.

9-11 Νοεμβρίου

Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία, στην Κρήτη

ΙΤΕ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΒΟΥΤΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το 63ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ). Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου περιλαμβάνονται η μοριακή/γενετική βάση των ασθενειών, η κυτταρική σηματοδότηση και η ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης, η λειτουργική γονιδιωματική/πρωτεομική, η κυτταρική επικοινωνία, η συστημική βιολογία / βιοπληροφορική, η νευροβιολογία, η κυτταρική γήρανση, η δομική βιολογία και η βιοτεχνολογία. Για τις λεπτομέρειες, δείτε τον ιστότοπο www.eebmb2012.gr/.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ