2012-11-05 05:38:03
Φωτογραφία για Ο Ερυθρός Σταυρός στη Χομς
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δήλωσε την Κυριακή ότι είχε για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες πρόσβαση σε δύο... συνοικίες υπό πολιορκία στην πόλη Χομς (κεντρική Συρία), προκειμένου να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.

«Εισήλθαμε στη Χομς πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, αλλά είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουμε να εισέλθουμε στις συνοικίες Χαλντιγέ και Χαμιντιγέ, στην Παλιά Πόλη», δήλωσε η Μαριάν Γκάσερ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ στη Συρία.

Η βοήθεια, κυρίως σε ιατρικό υλικό για περίπου εκατό τραυματίες και φάρμακα για χρόνιες παθήσεις, παραδόθηκε το Σάββατο (χθες) από μία ομάδα έξι μελών της ΔΕΕΣ και 28 εθελοντών του συριακού Ερυθρού Σταυρού. Η ομάδα διένειμε επίσης τρόφιμα και υγειονομικό υλικό που προορίζονται για περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, καθώς και γάλα και πάνες για μωρά.

Η ΔΕΕΣ δήλωσε πως διαπραγματεύτηκε με τις αρχές και τις ένοπλες οργανώσεις της αντιπολίτευσης προκειμένου να διασφαλίσει μια χωρίς εμπόδια πρόσβαση στην Παλιά Πόλη.

Η Γκάσερ έκανε λόγο για εκατοντάδες πολιορκημένους αμάχους στη Χαλντιγέ και τη Χαμιντιγέ εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες, υπογραμμίζοντας πως η συνέχιση των βιαιοτήτων εμποδίζει τις παραδόσεις τροφίμων, ιατρικού υλικού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φωτιά σε Ι.Χ στα Εξάρχεια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φωτιά σε Ι.Χ στα Εξάρχεια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ