2012-11-05 03:38:02
Φωτογραφία για Κίνδυνος για λουκέτο και στο δεύτερο ΤΕΙ Τρικάλων
Μετά το Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων σειρά έχει και το Δομικών Έργων;

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το ένα από τα δυο τμήματα ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα θα κλείσει, καθώς δεν έλκει το ενδιαφέρον σπουδαστών.

Το Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων εξάλλου βρίσκεται στη λίστα του υπουργείου Παιδείας που προωθεί το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όμως τις τελευταίες μέρες υπάρχει και πρόβλημα με το δεύτερο ΤΕ! Τρικάλων το «Δομικών Έργων» το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα τμήμα που επιλέγεται από πολλούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikaladay στο συγκεκριμένο τμήμα είναι η έλλειψη χρηματοδότησης για την γραμματειακή υποστήριξη.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Τρικκαίων και οι τοπικοί φορείς δεν διαθέτουν το ποσό των 15.000 ευρώ για την μισθοδοσία των 2 συμβασιούχων υπαλλήλων που μέχρι σήμερα έχουν την γραμματειακή υποστήριξη.


Η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας όπου υπάγεται και το Τρικαλινό τμήμα, αποφάσισε να εξυπηρετείται η σχολή και οι σπουδαστές από τις διοικητικές υπηρεσίες στην Λάρισα, που σημαίνει ότι οι σπουδαστές για οποιοδήποτε έγγραφο ή διοικητική πράξη ή ακόμα και τις βαθμολογίες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη γειτονική πόλη.

Η έλλειψη διοικητικών υπηρεσιών στο Δομικών Έργων είναι το πρώτο βήμα για να μπει λουκέτο και σ΄αυτό το τμήμα.

Αν οι τοπικοί φορείς δεν φροντίσουν άμεσα να καλύψουν την δαπάνη της γραμματειακή υποστήριξης, τότε μοιραία θα κλείσει και το δεύτερο ΤΕΙ της πόλης μας με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και όχι μόνο

trikaladay.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ