2012-11-04 20:15:02
Φωτογραφία για Θήλασαν τα μωρά τους στην Ασκληπιού Τρικάλων αναδεικνύοντας την αξία του μητρικού θηλασμού
Ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και στο πλαίσιο του εορτασμού, βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον πεζόδρομο της... οδού Ασκληπιού στα Τρίκαλα, μέλη του Δικτύου των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Τρικάλων-Καρδίτσας.

Εκεί, όπως κατέγραψε τοtrikalanews.gr θήλασαν τα μωρά τους, σε μια εκδήλωση που συμμετέχουν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση για την αξία του Μητρικού θηλασμού, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Παράλληλα, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και καταμετρήθηκαν πανελλαδικά στις 12 το μεσημέρι οι γυναίκες που θήλασαν τα μωρά τους εκείνη την ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μητρικός θηλασμός, μπορεί να αποτρέψει ετησίως τους θανάτους περίπου ενός εκατομμυρίου παιδιών κάτω των 5 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς προφυλάσσει τα παιδιά από ασθένειες όπως η διάρροια και η πνευμονία.


Ένας μητρικός θηλασμός που έχει πέσει «θύμα» του … μάρκετινγκ των πολυεθνικών που προωθούν υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος, με αποτέλεσμα τα παγκόσμια ποσοστά μητρικού θηλασμού έχουν παραμείνει σχετικά στάσιμα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αυξανόμενα από 32% το 1995 σε 39% το 2010.

Έγκυρες επιστημονικές έρευνες, έχουν αποδείξει πως ένα παιδί που δεν έχει θηλάσει, είναι 14 φορές πιθανότερο να πεθάνει στους πρώτους 6 μήνες ζωής από ένα παιδί που τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα Υπό αυτά τα επιστημονικά δεδομένα, η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, προτείνει την θεσμοθέτηση διακοπών της εργασίας της μητέρας για θηλασμό, επαρκούς διάρκειας για την ικανοποίηση των αναγκών του παιδιού.

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ