2012-11-04 19:10:00
Φωτογραφία για ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΝΙΚΗ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΟΔ 103-67
Μπορεί στην Ευρωλίγκα να μας καρδιοχτυπάει με την απόδοσή του και να κάνει όλα του τα παιχνίδια... ντέρμπι, όμως στις υποχρεώσεις του στην Α1 ο Ολυμπιακός, είναι απλά ο καλύτερος και εξακολουθεί να μην αφήνει σε κανένα τα περιθώρια να αμφισβητήσει τον πρωταθλητή.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν άνετη και ξεκούραστη νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ, νικώντας με σκορ 103-67 και κάνοντας παράλληλα το 4/4 στο πρωτάθλημα. Κορυφαίοι Σπανούλης (18π, 4/4τρ σε 15΄), Πρίντεζης (20π), πολύ καλή εμφάνιση από Μαυροειδή (12π) και Χάινς (10π).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, πήραν τα ηνία και όταν πάτησαν γκάζι… απομακρύνθηκαν τόσο που το υπόλοιπο του αγώνα έμοιαζε μια τυπική διαδικασία. Ο ΚΑΟΔ δεν είχε λύσεις στο σκοράρισμα και έτσι ο τεχνικός των ερυθρόλευκων είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε Γκετσεβίτσιους και Μαυροειδή οι οποίοι έκαναν πολύ καλό ματς.


Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός επέτρεψε στον ΚΑΟΔ να γίνει... ανταγωνιστικός για κάποια λεπτά, αλλά στη συνέχεια πήρε... μπρος επιθετικά. Με τον Σπανούλη να παίρνει πολλές προσπάθειες και μακρινά σουτ στα οποία ευστόχησε, οι ερυθρόλευκοι ξεκόλλησαν από τον αντίπαλό τους. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα, έκανε την διαφορά και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 31-14.

Από την άλλη, ο ΚΑΟΔ, έπαιρνε κάποιους πόντους, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ, ειδικά από την στιγμή που ο Ολυμπιακός… άπλωσε το σκοράρισμά του. Χάινς, Σλούκας και Πρίντεζης πλαισίωσαν τον Σπανούλη και το ματς είχε ήδη κριθεί. Η διαφορά ανέβηκε κοντά ή και πάνω από τους 20 πόντους και ο Μπαρτζώκας άρχισε να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής. Το ημίχρονο έκλεισε με 58-32, κάτι που έδειχνε ότι οι πρωταθλητές είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και θα είχαν μια δυνατή προπόνηση αλλά και το περιθώριο ξεκούρασης που χρειάζεται ενόψει των υποχρεώσεων που έρχονται και της δύσκολης συνέχειας.

Στο δεύτερο μέρος ο Σπανούλης έδωσε την σκυτάλη στο σκοράρισμα σε άλλους παίκτες όπως ο Πρίντεζης, ο Γκετσεβίτσιους και ο Μαυροειδής, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει συνεχώς την διαφορά σε επίπεδα που ο ΚΑΟΔ δεν μπορούσε ούτε να παρακολουθήσει πλέον. Το 81-50 που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο απλώς… έδειχνε ότι το τελικό σκορ θα ήταν σε υψηλά επίπεδα και η νίκη της ομάδας του Μπαρτζώκα θα ήταν ευρεία.

Η τέταρτη περίοδος ήταν… τυπική. Ο Ολυμπιακός έφτασε με το τελικό 103-67 στο τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα με άνεση, «κέρδισε» μέσω της συμμετοχής τους, Μαυροειδή, Γκετσεβίτσιους και πλέον περιμένει το ματς της Ευρωλίγκας με την Αρμάνι.

Τα δεκάλεπτα: 31-14, 58-32, 81-50, 103-67

Ολυμπιακός: Χάινς 10, Λο 4, Άντιτς 4, Σπανούλης 18 (4/4τρ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 5, Μαυροειδής 12, Γκετσεβίτσιους 11, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης 4

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης, Νόουλς 14, Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαΐδης, Μπένας 4, Μίτσελ 15, Κάρτερ 4, Κακαρούδης 17, Ντέιλ 6 Ζάρας 2, Ιωάννου 2, Πάλμερ 3
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ