2012-11-04 18:20:06
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ
O Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr" και αναφέρεται εκτενώς στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο, που οφείλει να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αγώνες, που δίνει στην έδρα του, ενώ κάνει τους δικούς του σχολιασμούς εν όψει Μονπελιέ.

Αναλυτικά :

• Σε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού έχουμε μάθει αυτήν την ομάδα να μπαίνει μέσα στην έδρα της και να έχει την πρωτοβουλία, να έχει τους καλούς παίκτες, να ασκεί πίεση, ο ίδιος ο Ολυμπιακός έχει κτίσει έτσι τον κόσμο του από τα γεννοφάσκια του. Από εποχές Χέλμη έτσι τον θυμάμαι τον Ολυμπιακό μία ζωή. Να είναι πρωταγωνιστής στην έδρα του, να μπαίνει μέσα και να κάνει πολλές φάσεις, να πιάνει από το λαιμό τον αντίπαλο.

• Ο Ολυμπιακός τώρα δεν είναι ούτε μέτριος, είναι κακός. Οι γραμμές 30-35 μέτρα απόσταση. Ο ΟΦΗ ήταν εξαιρετικά στημένος, όχι μόνο άμυνα αλλά έβγαινε και μπροστά, και ξέρετε τι υλικό έχει; Καμία σχέση με πέρσι. Μέχρι και ερασιτέχνες έχει βάλει, τα περισσότερα ονόματα είναι άγνωστα. Δεν είχε και τον Σίσιτς στο Καραϊσκάκη, τον καλύτερο παίκτη του.


• Μόνο ο Αμπντούν τραβάει, είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Σαν να μην δουλεύει τακτική ο προπονητής του Ολυμπιακού, δεν βλέπω να δουλεύει τακτική. Από τα φιλικά του καλοκαιριού έλεγα το καλοκαίρι ότι από αυτά που βλέπω είναι σαν να μην δουλεύει τακτική. Ένα ανοργάνωτο πράγμα. Μία ομάδα που βασίζεται στις στημένες φάσεις και σε 3-4 ενέργειες καλών παικτών «παίρνω τη μπάλα και ντριμπλάρω και πάω για γκολ». Αυτό είναι το παιχνίδι της ομάδας μπροστά.

• Ο Μασάντο δεν είναι Ιμπαγάσα, ο Φέισα δεν υπήρχε, μαζί με τον Γκρέκο κάνουν τα χαφ αργά, αν τους κλείσεις και δεν βρουν χώρο δεν μπορούν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους.

• Όμως ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερο υλικό από τις άλλες ελληνικές ομάδες με τις οποίες βλέπουμε να παίζει και να ζορίζεται. Είναι θέμα ομάδας λοιπόν, θέμα συνόλου.

• Ο Μήτρογλου δεν πρέπει να επαναπαύεται σε ένα γκολ, μην βάζει ένα γκολ και κάθεται σε αυτό. Πρέπει να κυνηγάει να τη φάει τη μπάλα. Ωραίο γκολ έβαλε αλλά έκατσε σε αυτό.

• Ο Βλαχοδήμος τρέμει. Τρέμει, δεν είναι απελευθερωμένος. Τον έβγαλε κιόλας ενώ μπορούσε να βγάλει τον Αμπντούν για να τον ξεκουράσει για την Μονπελιέ.

• Ο Φετφατζίδης κρίμα, μπήκε και με κιλά, με την πασούλα να δώσει πάλι, λίγα πράγματα, δεν θα πάει μπροστά έτσι.

• Είδα το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Άρσεναλ, για πλάκα την έπαιζε η Μάντσεστερ και με 11-11, δεν υπάρχει Βενγκέρ να σταθεί δίπλα στον Φέργκιουσον, αυτά που λένε τόσα χρόνια για τον Βενγκέρ εγώ τα ακούω βερεσέ.

• Θα κλείσω με μία έρευνα πολύ καλή που μου αναφέρει ο Σινάνογλου για τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που δημοσιεύτηκε για τη δεκαετία ‘50-’60. Έχω κάποιες διαφωνίες και κυρίως πιστεύω ότι αδικήσανε τον Μπέμπη.

• Τερματοφύλακες: Σωστά ανέδειξαν τον Πεντζαρόπουλο του Πανιωνίου. Και ο Θεοδωρίδης βέβαια ήταν τερματοφυλακάρα.

• Δεξί μπακ: Σωστά έβγαλαν πρώτο τον Ρωσσίδη του Ολυμπιακού. Ταχύτατος, έβγαινε σίφουνας πολλές φορές μέσα στο ματς σαν εξτρέμ, μαζί με τον Μουράτη έπαιξαν ποδόσφαιρο στα μπακ που παίχτηκε έπειτα από 20 χρόνια, ήταν 20 χρόνια μπροστά από την εποχή τους!

• Αριστερό μπακ: Σωστά ανέδειξαν πρώτο τον Μουράτη του Ολυμπιακού. Δεν ήξερε γράμματα, με σταυρό υπέγραφε, ήταν όμως το κάτι άλλο. Ήταν και πιο τεχνίτης από τον Ρωσσίδη, έπαιρνε τη μπάλα κι έπαιζε το 1-2 με τον χαφ, ήθελε να ανεβαίνει και του φώναζε ο Χέλμης, αλλά εκείνος απαντούσε «άσε μωρέ να παίξουμε λίγη μπάλα».

• Σέντερ μπακ: Διαφωνώ για τον Λινοξυλάκη του Παναθηναϊκού που τον έβγαλαν πρώτο. Όχι όμως για να βάλω πρώτο τον Σούλη ή τον Στεφανάκο του Ολυμπιακού που τους έχουν δεύτερο και τρίτο. Αλλά για έναν παίκτη που δεν τον έχουν καν στην πεντάδα αυτή. Για εμένα ο κορυφαίος σέντερ μπακ ήταν ο Τάκης Λουκανίδης! Όταν έπαιζε στη Δόξα Δράμας, πριν τον πάρει ο Παναθηναϊκός που τον έβαλε στα χαφ ο Μπόμπεκ. Δεν θα ξεχάσω ένα ματς Παναθηναϊκός- Δόξα Δράμας, ήμουν στο γήπεδο και ήταν σαν να έπαιζε Παναθηναϊκός- Λουκανίδης! Όλη η Δόξα ήταν ο Λουκανίδης. Κορυφαίοι σέντερ μπακ για εμένα με τη σωστή σειρά: Τάκης Λουκανίδης, Λινοξυλάκης, Στεφανάκος.

• Δεξιός χαφ: Σωστά έχουν βάλει πρώτο τον Τάκη Λουκανίδη εδώ. Παικταράς λέμε, για όλες τις θέσεις, πληθωρικός, τρομερά προσόντα, έκοβε, σκόραρε, είχε το κεφάλι, είχε τα πόδια, και τι δεν είχε.

• Αριστερό χαφ: Σωστά έχουν βάλει πρώτο τον Κοτρίδη του Ολυμπιακού.

• Μέσα δεξιά: Σωστά έχουν βάλει τον Δαρίβα του Ολυμπιακού.

• Μέσα αριστερά: Μεγάλη αδικία που έβαλαν πρώτο τον Παπαντωνίου του Παναθηναϊκού και άφησαν πίσω του τον Μπέμπη. Εδώ είναι το λάθος το μεγάλο. Ο Παπαντωνίου ήταν μεν δάσκαλος στην τεχνική και στην ντρίμπλα και τον έλεγαν «Πούσκας» τότε, αλλά ήταν στατικός, πολύ αργός, για μικρό χώρο. Ενώ ο Μπέμπης ήταν ορχήστρα, αλώνιζε, ήταν μία ομάδα μόνος του, για εμένα ο Μπέμπης μαζί με τον Δομάζο είναι οι μεγαλύτεροι χαφ που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πίσω τους ο Κούδας, πίσω τους ο Χατζηπαναγής, Αλέφαντο να ακούτε σε αυτά. Δομάζος και Μπέμπης δεν υπήρξαν άλλοι τέτοιοι χάφαροι στην Ελλάδα.

• Έξω δεξιά: Σωστά έβαλαν τον Σταματιάδη της ΑΕΚ.

• Έξω αριστερά: Σωστά έβαλαν τον Πανάκη του Παναθηναϊκού.

• Σέντερ φορ: Ο Νεστορίδης της ΑΕΚ ήταν καλύτερος και όχι ισάξιος με τον Ηλία Υφαντή ο οποίος βέβαια ήταν κι αυτός πολύ μεγάλος παίκτης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ