2012-11-04 17:42:02
Φωτογραφία για Αντιμέτωποι με πολικές θερμοκρασίες οι πληγέντες από τη Σάντι
Πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, οι Αμερικανοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, την ώρα ...μάλιστα που πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Προμήθειες καυσίμων έχουν σταλεί στις ζώνες των βορειοανατολικών ΗΠΑ οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν αποκατασταθεί κατά 80% οι υπηρεσίες του Μετρό στη Νέα Υόρκη.

Οι διακοπές ρεύματος σε συνδυασμό με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν το κλίμα ιδιαίτερα ψυχρό. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στο άμεσο διάστημα η θερμοκρασία πρόκειται να φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Weather Channel, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κρύο, βροχές, ακόμα και χιόνια την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο κυκλώνας.


Η κρατική Υπηρεσία Ενημέρωσης για Θέματα Ενέργειας ανακοίνωσε πως περίπου το 38% των πρατηρίων καυσίμων στην περιοχή της Νέας Υόρκης είναι κλειστά ή δεν έχουν πλέον καύσιμα. Ουρές σχηματίζονται έξω από πρατήρια βενζίνης από κατοίκους της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ για να προμηθευτούν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπεργκ, έκανε έκκληση το Σάββατο σε όσους δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, να προσφύγουν σε καταφύγια όπου θα προσφέρεται ζεστασιά για σίτιση. «Είναι η περίοδος που αρχίζουν οι θερμοκρασίες να πέφτουν πολύ χαμηλά» δήλωσε.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως ενισχύει την κινητοποίησή του για να βοηθήσει τους πληγέντες από το πέρασμα της Σάντι. Έχει κινητοποιήσει τα 323 οχήματά του αλλά και τουλάχιστον 4.200 εθελοντές,

Στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, παραπάνω από 18.000 άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Σάντι σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα, προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές, οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ