2012-11-04 14:57:08
Φωτογραφία για Αχαΐα: Στηρίγματα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ψάχνει ο Βενιζέλος
Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Πολλοί προεξοφλούν ότι βρίσκεται πλέον ένα βήμα από την διάλυση. Και όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα λένε ότι μετά την ψήφιση των μέτρων στην Βουλή θα δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις ενώ θα αμφισβητηθεί σφόδρα και η πρωτοκαθεδρία Βενιζέλου. Ήδη, ένα ένα μεγαλοστελέχη του άλλοτε κραταιού Κινήματος εγκαταλείπουν το… σκάφος όπως συνέβη με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μπρός σ’ αυτή την κατάσταση ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να αποφύγει το μοιραίο… Δηλαδή, να «σκάσει» στα χέρια του η ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματος. Και επιχειρεί να επαναφέρει το σχέδιο Ανασυγκρότησης χωρίς, ωστόσο, ιδιαίτερη επιτυχία. Στην Αχαΐα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, μετά την θορυβώδη παραίτηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Παναγιώτη Αλεξόπουλου, κανένα στέλεχος δεν δείχνει προθυμία να ηγηθεί μιας προσπάθειας ανασύνταξης του τοπικού κομματικού μηχανισμού ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, είναι ανύπαρκτος.


Τις τελευταίες ημέρες, προφανώς με εντολή Βενιζέλου, ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Αγγελούδης έχει σηκώσει αρκετά τηλέφωνα σε στελέχη απ’ όλη την περιφέρεια ζητώντας τους να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία του Κινήματος… Με μικρή ανταπόκριση. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr ανάλογα τηλεφωνήματα έγιναν και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα στα οποία ο κ. Αγγελούδης επεσήμανε την κρισιμότητα των στιγμών για το κόμμα και ζήτησε την συνδρομή τους, κυρίως στο κομμάτι της ανασυγκρότησης. Δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων έγιναν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και δυο πρώην βουλευτές Αχαΐας.

Στο μεταξύ, μετά την παραίτηση Αλεξόπουλου, ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται για τα τεκταινόμενα στην Αχαΐα και ο κ. Διονύσης Αλευράς που έχει οριστεί από το Εθνικό Συμβούλιο υπεύθυνος για τον νομό.

Πάντως, τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα έχουν επιλέξει την οδό της αναμονής θεωρώντας ότι σύντομα θα τεθεί θέμα ηγεσίας καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο, πολιτικά και εκλογικά, το κόμμα να επανέλθει στη… ζωή.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ