2012-11-04 13:24:03
Φωτογραφία για Ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ για τα επεισόδια στην Πάτρα
από το Γραφείο Τύπου

Η Δημοκρατική Αριστερά καταγγέλλει τα πρωτοφανούς έντασης γεγονότα που εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Πάτρας υπό το ...βλέμμα εκατοντάδων πολιτών και την επίθεση σε βάρος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων από «αγανακτισμένους» συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Επί ένα και πλέον μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το οποίο κατά το Σύνταγμα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων, εμποδίζεται να συνεδριάσει και να ασκήσει ελεύθερα τις συνταγματικά προσδιορισμένες αρμοδιότητές του. Φιμώνεται και ακυρώνεται από συνδικαλιστές που λειτουργούν ως νέα τάγματα εφόδου και επιβάλουν το δικό τους νόμο με τη βία.

Δηλώνουν δε ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ πια στο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει εφόσον στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και το θέμα της κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων. Την ίδια στιγμή η ΠΟΕ ΟΤΑ με δημόσιες ανακοινώσεις της απειλεί και στοχοποιεί Δημάρχους και άλλων πόλεων.

Οι μέθοδοι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Καλούμε την ΠΟΕ ΟΤΑ να επαναπροσδιορίσει τη στάση της, να ακολουθήσει το δρόμο του διαλόγου και να συμβάλλει με ουσιαστικές προτάσεις στη στήριξη της αυτοδιοίκησης και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που απασχολούν από κοινού αιρετούς και εργαζόμενους, και κυρίως τους πολίτες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ