2012-11-04 11:17:55
Φωτογραφία για Πάτρα: Τα τιμολόγια που καίνε τον Αντζουλάτο! - Ποια εταιρία τα εξέδιδε
Η «Πελοπόννησος της Κυριακής» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ολόκληρο το κατηγορητήριο που η ανακρίτρια έθεσε υπ' όψιν του Κώστα Αντζουλάτου, πριν καταλήξει στην απόφαση της προφυλάκισης. Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα, ο συνήγορος του προφυλακισθέντος Γ. Καλαπόδης θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Στα οκτώ εικονικά τιμολόγια που φέρονται ότι κόπηκαν την περίοδο 2003-2004 από την εταιρεία «Εργοτεχνική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» στις εταιρείες του Κωνσταντίνου Αντζουλάτου επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι δικαστικές αρχές της Πάτρας. Πρόκειται για τα επίμαχα τιμολόγια για τα οποία ο επιχειρηματίας προφυλακίστηκε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, καθώς η ζημιά του Δημοσίου αποτιμάται στα 92.000 ευρώ από ΦΠΑ.

Ιδιοκτήτης της «Εργοτεχνικής» εμφανίζεται ο Ιωάννης Πετρόπουλος, που ήδη έχει απολογηθεί στην ανακρίτρια Κατερίνα Ζαφειροπούλου και παρέμεινε ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ.

Το κατηγορητήριο κατά του Κωνσταντίνου Αντζουλάτου είναι βαρύ και σε αυτό αποτυπώνονται τα αδικήματα που εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων τους. Οι έλεγχοι είχαν γίνει στην «Εργοτεχνική», που λειτουργούσε επί της ουσίας ως μηχανή έκδοσης και διακίνησης τιμολογίων. Ουσιαστικά η ζημιά του Δημοσίου προήλθε από την επιστροφή ΦΠΑ προς τις εταιρείες του Κ. Αντζουλάτου, καθώς προέκυψε υπερκοστολόγηση των εργασιών.

Η ανακρίτρια κάλεσε τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου να απολογηθεί ως υπαίτιος ότι:

«Το διάστημα 2003-2004, ως εκπρόσωπος της εταιρείας Κωνσταντίνος Αντζουλάτος ΕΕ, στην Πάτρα με περισσότερες πράξεις που συνιστούν την εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος διέπραξε το αδίκημα της φοροδιαφυγής αποδεχόμενος πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία που η αξία τους ξεπερνάει τα 150.000 ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ