2012-11-04 11:09:02
Φωτογραφία για Πυρετώδεις διεργασίες για την ψηφοφορία της Τετάρτης
Να κρατήσει όρθια την κυβέρνηση συνεργασίας και να υπερπηδήσει τα όποια εμπόδια ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την Τετάρτη στη Βουλή επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενώ συνεργάτες του αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει ως την ύστατη στιγμή να αλλάξει τη στάση της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων και να εκταμιευθεί η δόση των 31.3 δισ. ευρώ, που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το πρωί βρίσκεται σε διαδοχικές συναντήσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντησή του με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, στην οποία παρίσταται και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πακέτο των μέτρων.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών, θα ενημερώσει την ΚΟ της ΝΔ, που συνεδριάζει στις 11.30.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει την πλήρη στήριξη των βουλευτών του στα μέτρα, θέτοντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».

Εξάλλου, χθες, ο κ. Στουρνάρας απηύθυνε νέα προειδοποίηση για κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013, ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, αφού λάθος σταθμισμένες επιλογές μπορεί να μας οδηγήσουν σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης με απρόβλεπτα δεινά για τον τόπο. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει «την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση», καθώς και πως οι συνθήκες αλλάζουν: «Είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν». Ανέφερε ακόμη πως «ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση. Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει κάτι διαφορετικό. Κι αν είπε, αυτό οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ».

Καταλήγοντας σημείωσε πως «πολλοί λιποψυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, πολλοί μπορεί να το επιδιώκουν κιόλας. Η κυβέρνηση όμως θα επιτελέσει το έργο της (...) Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η διασφάλιση των κοιτασμάτων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η διασφάλιση των κοιτασμάτων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ