2012-11-04 09:05:02
Φωτογραφία για Ο πρόεδρος της ΕΡΤ καλεί Αρβανίτη για συζήτηση
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Νίκος Τέλλης, εξέφρασε την πρόθεση της Δημόσιας Τηλεόρασης να καλέσει... σε συζήτηση τους δημοσιογράφους, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, σχετικά με την απομάκρυνσή τους από την εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση»

Ο σκοπός της συνάντησης, είναι να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να γίνει μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το ατυχές περιστατικό.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΡΤ, αν και αναφέρεται πως «δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής», τονίζεται ότι «μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή».

Στην ανακοίνωση της ΕΡΤ επίσης, αναφέρεται ότι: «αν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ