2012-11-03 21:57:09
Φωτογραφία για ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ Γολγοθάς από Δευτέρα στις συγκοινωνίες...!!!
Νέος γύρος ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό λόγω των 48ωρων επαλαμβανόμενων απεργιών που ξεκινούν Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. 

Τρίτη και Τετάρτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έως και την Τετάρτη αναμένεται να «παραλύσουν» τόσο οι αστικές όσο και οι σιδηροδρομικές μεταφορές. Ειδικά την ερχόμενη Τρίτη -βάσει των χθεσινών αποφάσεων των σωματείων εργαζομένων- οι μετακινήσεις θα μπορούν να γίνουν μόνο με ΙΧ, αφού θα απεργήσουν και οι αυτοκινητιστές ταξί.

Συγκεκριμένα, χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) ξεκινούν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που είχαν προαναγγείλει από τον περασμένο μήνα.

Οι εργαζόμενοι, αν και θα απεργούν, αναμένεται να αποφασίσουν τη Δευτέρα εάν θα επιτρέψουν τη λειτουργία του μετρό για κάποιες ώρες προκειμένου να μετακινηθούν οι πολίτες που θέλουν να μετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη.


Χωρίς τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ύστερα από τις αποφάσεις των σωματείων τους για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία.

Ακινητοποιημένοι τις ίδιες ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) θα μείνουν και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ οι αυτοκινητιστές ταξί αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τις 5 το πρωί της Τρίτης.

Με προβλήματα θα εκτελεστούν και οι πτήσεις την ερχόμενη Τρίτη, καθώς η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα φέρει ακυρώσεις πτήσεων αλλά και αλλαγές ώρας σε αρκετά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Οι έλεγχοι φέρνουν έσοδα

Αυξημένες κατά 10% ήταν οι πωλήσεις εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών, ο Οκτώβριος είναι ο πρώτος μήνας του έτους που εμφανίζει αύξηση εσόδων, λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων στο Σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών, καθώς όλους τους προηγούμενους μήνες εμφανιζόταν πτώση από -6% έως και -21%.

Οσον αφορά τους ελέγχους, στο διάστημα μεταξύ 24ης Σεπτεμβρίου και 28ης Οκτωβρίου διεξήχθησαν συνολικά 205 έλεγχοι σε 16 σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και συμμετείχαν ημερησίως, κατά μέσο όρο, 21 ελεγκτές από τη ΣΤΑΣΥ και 12 από την ΟΣΥ.

Συνολικά επιβλήθηκαν 5.585 πρόστιμα αξίας 443.524 ευρώ. Από αυτά, ωστόσο, μόνο το 3,7% (αξίας 14.826 ευρώ) εισπράχτηκε επί τόπου, ενώ το υπόλοιπο 96,3% καταλογίστηκε επί πιστώσει.

Με βάση τα στοιχεία, το 62% των παραβάσεων αφορούσε επιβάτες που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, ενώ το 19% δεν επέδειξε το δελτίο μερικής απαλλαγής. Τα πλαστά εισιτήρια που εντοπίστηκαν αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,3%.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΕΘΝΟΣ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ