2012-11-03 19:22:02
Φωτογραφία για Mε Φαν Πέρσι στην κορυφή!
Ο Ολλανδός σκόραρε κόντρα στην Αρσεναλ, δεν πανηγύρισε και η Γιουνάιτεντ επικράτησε εύκολα 2-1 και πάτησε την κορυφή της Premier League! Εχασε πέναλτι ο Ρούνεϊ.

Λίγες μέρες μετά τη νίκη-σκάνδαλο κόντρα στην Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φρόντισε να δείξει ότι δεν είναι μόνο οι διαιτητές που την έχουν οδηγήσει στην κορυφή. Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον έκανε την Αρσεναλ να μοιάζει μικρή ομάδα, ενώ στην πρώτη του εμφάνιση κόντρα στους Gunners, ο Φαν Πέρσι χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να σκοράρει και δεν πανηγύρισε το γκολ σεβόμενος το κλαμπ του τον έφτιαξε σαν ποδοσφαιριστή. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το σύνολο του Αλεξ Φέργκιουσον είχε ξανά μία βοήθεια από τη διαιτησία, όπως το πέναλτι για χέρι του Καθόρλα από μικρή απόσταση αλλά και τη δεύτερη κίτρινη που δεν βγήκε ποτέ στον Κλέβερλι, όμως σήμερα ήταν σαφώς ανώτερη από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League και δίκαια πήρε τη νίκη που τη φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με αγώνα περισσότερο.


Τρία λεπτά ήταν αρκετά για τον Διάβολο Φαν Πέρσι να στείλει στην κόλαση την Αρσεναλ τιμωρώντας το λάθος του Βερμάελεν μετά από αδύναμη σέντρα του Ράφαελ από δεξιά. Ο Ολλανδός ήταν στη σωστή θέση για να σκοράρει με το δεξί, δίνοντας προβάδισμα και... φτερά στην Γιουνάιτεντ (1-0). Οι γηπεδούχοι ήταν μία κλάση πάνω στο πρώτο μέρος και με τον Βαλένσια να κάνει πάρτι με τον Αντρέ Σάντος δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους, όχι όμως και καθαρές φάσεις.

Σε μία από αυτές ο Φαν Πέρσι πήρε καλή πάσα από τον Ρούνεϊ, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει ξανά με το δεξί τη φάση, ενώ στη συνέχεια ο Αγγλος είδε τον Μανόνε να του λέει «όχι» σε αριστερό σουτ και στην ίδια φάση να μπλοκάρει την κεφαλιά του Φαν Πέρσι. Στο τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει προβάδισμα δύο γκολ αφού ο Ντιν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Καθόρλα μετά από σέντρα του Γιανγκ, όμως ο Ρούνεϊ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ.

Στην επανάληψη η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά, όμως στο 59' θα έπρεπε να έχει βρεθεί να παίζει με δέκα, αφού ο ρέφερι χάρισε την καθαρή δεύτερη κίτρινη στον Κλέβερλι, οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Φέργκιουσον. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο μέρος και έχασαν στο 69' την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν Πέρσι, ο οποίος (ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ) στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Μανόνε που έδιωξε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ αυτό προήλθε το γκολ του Εβρά, που πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρούνεϊ, γράφοντας το 2-0. Δύο λεπτά μετά, το ματς «κλείδωσε» με το Γουίλσιρ να βλέπει δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Γάλλο σκόρερ. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς έγινε μέτριο με την Γιουνάιτεντ να το ελέγχει πλήρως και την Αρσεναλ να ξυπνάει στις καθυστερήσεις. Στο 92' ο Αρσάβιν έδωσε στον Ζιρού ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα, όμως στο 95' ο Καθόρλα έκανε εξαιρετική ντρίμπλα και πλασέ στο παραθυράκι σουλουπώνοντας λίγο το τελικό σκορ για τους Κανονιέρηδες (2-1).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Εβανς, Ράφαελ, Κάρικ, Κλέβερλι (61' Αντερσον), Βαλένσια (82' Νάνι), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

Αρσεναλ (Αρσεν Βενγκέρ): Μανόνε, Μερτεζάκερ, Σανιά, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Αρτέτα, Καθόρλα, Γουίλσιρ, Ράμσεϊ (52' Γουόλκοτ), Ποντόλσκι, Ζιρού.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ