2012-11-03 15:04:03
Φωτογραφία για Αίγιο: Στη «μαύρη λίστα» του Ιερώνυμου ο Αμβρόσιος!
Φανερά ενοχλημένος από τα όσα έγραψε στο blog του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έστω και αν ο ιεράρχης της Αιγιάλειας προσπάθησε με διάφορες «σάλτσες» να αλλάξει το κλίμα σε βάρος του! Ο Αρχιεπίσκοπος ενοχλήθηκε ιδιαίτερα αφού μία ημέρα μετά τις δικές του δηλώσεις για την Χρυσή Αυγή, ήρθε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας να τον «καπελώσει» δίνοντας ακόμη και... συμβουλές στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και αφορίζοντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης μέσα από μία ανάρτηση 13 σημείων έδωσε μέχρι και «οδηγίες» για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να δώσουν τον «καλύτερο εαυτό» τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» ενώ δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για τη δράση τους στο θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την περιβόητη πια παράσταση εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη του οποίου εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει τη φωτιά στο κτίριο της Marfin Bank στην Αθήνα όπου είχαν πεθάνει άνθρωποι.


Βέβαια ο κ. Αμβρόσιος φρόντισε ώστε το κείμενό του να είναι γεμάτο αντιθέσεις. Μία «λαδάτη» μία «ξυδάτη» δηλαδή! Από τη μία «σχεδόν «εξυμνούσε» τη Χ.Α. για τον πατριωτισμό τους. Τους λέει τι να προσέξουν. Θυμάται το «εγέρθητι» της βραδιάς των εκλογών το οποίο χαρακτηρίζει λανθασμένη ενέργεια που τους έκανε κακό. Σημειώνει ότι είναι «εύσημο» το να είναι κάποιος εθνικιστής. «Αδειάζει» τους Μητροπολίτες που κατά καιρούς έχουν ταχθεί εναντίον της δράσης του κόμματος αλλά... λέει πως αν η Βουλή θέσει το κόμμα εκτός νόμου, θα είναι ο πρώτος που θα δώσει μια «μεγάλη κλωτσιά». Ποιους αδειάζει; Μεταξύ των «9» και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερώνυμο αλλά και τον ίδιον τον Αρχιεπίσκοπο.

Τους είχε καλέσει και στα εγκαίνια!

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο κ. Αμβρόσιος δείχνει τη συμπάθειά του στην Χρυσή Αυγή. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης επισκέφθηκε το Αίγιο όπου παρευρέθηκε ως προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου στα εγκαίνια του Μουσείου «Ιάκωβου Τσούνη». Αυτό πάντως που ενόχλησε ιδιαίτερα τον κ. Ιερώνυμο είναι οι αναφορές του Αμβροσίου σε στιλ: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Για το 4 στα 4...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Για το 4 στα 4...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ