2012-11-03 14:44:32
Φωτογραφία για Σoβαρό πρόβλημα (και) στο ΤΕΙ Πύργου με τη σίτιση των σπουδαστών: «Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει»...
Διανύοντας τη γνωστή πλέον σε όλους μας «εποχή λιτότητας», η κυβέρνηση-ψαλίδι προέβη σε νέα μέτρα περικοπών στον τομέα της παιδείας. Σύμφωνα λοιπόν με την καινούργια νομοθεσία, επιβάλλονται ακόμα περισσότερες περικοπές στη σίτιση των φοιτητών... κάτι που σταδιακά θα οδηγήσει στην πλήρη κατάργηση αυτού του δικαιώματος για όσους φοιτούν σε δημόσιες σχολές.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί κάποιος για να λάβει την πολυπόθητη κάρτα σίτισης, αυξάνονται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που σιτίζονται στα φοιτητικά εστιατόρια. Τροποποιώντας το νόμο και προσθέτοντας τα ειδικά κριτήρια παραβιάζεται το δικαίωμα για δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Η ελληνική οικογένεια γίνεται ο νέος Άτλας και σηκώνει τα βάρη που δημιούργησαν τα επί σειρά ετών λάθη του κράτους. Η μη παροχή σίτισης στοχεύει στη σταδιακή μείωση των παραρτημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς όλο και περισσότεροι φοιτητές θα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής ανεπάρκειας. Η πολιτική αυτή θα πλήξει την οικονομία κάθε κοινότητας σε κάθε νομό της χώρας, που «εκμεταλλεύεται» ως οικονομικό πόρο τα τμήματα σπουδών.


Στο ΤΕΙ Πύργου, οι φοιτητές είναι αδιάλλακτοι στον περιορισμό του δικαιώματος δωρεάν σίτισης, διεκδικώντας το αυτονόητο. Η μείωση των κονδυλίων θα έχει ως συνέπεια να αφαιρεθεί τουλάχιστον στα 2/3 των φοιτητών το δικαίωμα να σιτίζονται δωρεάν. Τρώγοντας πλέον με προσωρινές κάρτες, καθώς οι κάρτες σίτισης του προηγούμενου έτους έχουν λήξει, αναμένουν την αναθεώρηση του νόμου από την κυβέρνηση και την άμεση κατάργηση της υπουργικής απόφασης, έτσι ώστε να κατοχυρωθεί και πάλι το προ γενεών κεκτημένο δικαίωμα για δωρεάν παιδεία.

Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε δεν μπορούν να γνωρίζουν ποια θα είναι η αντίδραση των αγανακτισμένων οικογενειών από το άχθος των χρεών. Η στέρηση σίτισης είναι στέρηση παιδείας και μόρφωσης, κάτι που οι σημερινοί νέοι δεν θα ανεχτούν.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει γονατισμένη τη νέα «σεισάχθεια», έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Άλλωστε, είναι ανόητη η προσμονή κάλυψης των χρεών σε μερικά έτη.

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Μας αφαιρούν το δικαίωμα για σίτιση (ψωμί), κατ' επέκταση αφαιρείται και το δικαίωμα για μόρφωση της νεολαίας (παιδεία). Μήπως στο τέλος θα παραβιαστεί και το δικαίωμα της ελευθερίας μας;

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ