2012-11-03 01:01:03
Φωτογραφία για Ξάνθη: Ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών για… φαγητό!
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που απεικονίζει Ξανθιώτες, Ρομά, να αναζητούν μέσα σε κάδο σκουπιδιών τροφή, καταδεικνύοντας με... τον πλέον παραστατικό τρόπο την κοινωνική εξαθλίωση των κατοίκων της περιοχής, ως αποτέλεσμα της δυσβάσταχτης οικονομικής πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων.

Στην εικόνα διακρίνονται ξεκάθαρα μικρά παιδιά να ψάχνουν φαγώσιμες ύλες εντός του κάδου, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Πρόκειται για μια οικογένεια αθιγγάνων, που μπορεί στο παρελθόν να έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά στην Ξάνθη, ωστόσο τους τελευταίους μήνες αυτά έχουν διογκωθεί. 

Αρκεί κανείς να ανατρέξει στα πρόσφατα ρεπορτάζ του ThrakiToday.com στα οποία μικρά παιδιά επαιτούν για μερικές υποδιαιρέσεις του ευρώ σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ξάνθης δίπλα στους φωτεινούς σηματοδότες προσφέροντας ως αντάλλαγμα ένα πακέτο χαρτομάντιλα ή καθαρίζοντας τα τζάμια των διερχόμενων οχημάτων.

Το πρόβλημα δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Ξάνθης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως αυτές που κατοικούν στον οικισμό Αθιγγάνων του Δροσερού, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού πλήττοντας κυρίως τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

thrakitoday.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ