2012-11-03 00:53:02
Φωτογραφία για Περισσότερο κοστοβόρα τα ασφαλιστικά προϊόντα ζωής
Νέοι πίνακες θνησιμότητας θα ισχύουν από 21/12/2012 μετά την σχετική απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Η απόφαση αναφέρει ότι... θα χρησιμοποιείται πλέον για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων ο προσαρμοσμένος στο έτος 2012 και ενιαίος για άνδρες και γυναίκες πίνακας θνησιμότητας του 2005 της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος.

Η επικαιροποίηση του πίνακα θνησιμότητας έγινε μετά από διαβούλευση και κρίθηκε αναγκαίος για να συμπεριλάβει τα νέα όρια προσδόκιμου ζωής αλλά και τη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επέβαλε τα ίδια ασφάλιστρα για άνδρες και γυναίκες θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν διαφορές στο τομέα αυτό μεταξύ των δυο φύλλων.

Με την εφαρμογή των νέων πινάκων θνησιμότητας τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και γενικότερα τα ασφαλιστικά προγράμματα ζωής μπορεί να καταστούν περισσότερο κοστοβόρα καθώς υπολογίζουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής για τον ασφαλισμένο. Το εάν θα υπάρξουν ή όχι αυξήσεις στα ασφάλιστρα εξαρτάται από την εμπορική πολιτική της κάθε εταιρείας.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ