2012-11-02 23:09:54
Φωτογραφία για ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ, ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ... ΝΙΚΗ-ΘΡΙΛΕΡ 79-77
Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα και με την βοήθεια της τύχης (γκολ-φάουλ Σλούκα και "πόδια" στην επίθεση της Τσεντεβίτα) με 79-77.

Το θέμα όμως είναι ότι αυτή η ομάδα ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η ευθύνη πλέον ανήκει στον Γιώργο Μπαρτζώκα που με τόσους μήνες στη διάθεσή του, δεν κατάφερε... ή μάλλον κατάφερε να γκρεμίσει την ΕΤΟΙΜΗ ομάδα που παρέλαβε.

Όλοι είπαμε να πάρει πίστωση χρόνου να δείξει τι αξίζει, ακόμα και στις βαριές ήττες από Εφές και Ζαλγκίρις, αλλά το πράγμα έφτασε στο αποχώρητο.

Πλέον, είναι φανερό ότι "χάνει" παίκτες... Πλην του Ντόρσεϊ (και με τον Ίβκοβιτς έκανε τα δικά του...), έχει εξαφανίσει τον Γκετσεβίτσιους, ενώ παίκτες όπως ο Περπέρογλου και ο Μαυροειδής προσφέρουν σχεδόν... τίποτα!

Αν αυτό δεν είναι ευθύνη του προπονητή, τότε ποιανού είναι; Το γεγονός ότι σήμερα δεν υπήρχε περιγραφή στον αγώνα, μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε... οδηγίες και παραινέσεις απ'τον πάγκο, τη στιγμή που η Τσεντεβίτα μας είχε στριμώξει... Με τα... "ok guys" δε μπορείς σε μία ομάδα όπως τον Ολυμπιακό.


Γνώμη μας, είναι ότι ο προπονητής πρέπει ν'αλλάξει ΧΘΕΣ, αλλιώς και χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντης κακών, αυτή η ομάδα δε θα περάσει στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Η τρύπα στη ρακέτα, ΤΕΡΑΣΤΙΑ, η... φαεινή ιδέα για σέντερ τον Άντιτς απλά για τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ,και τέλος η έλλειψη τόσο επιθετικού πλάνου όσο και αμυντικού, φωνάζουν από μακριά.

Ελπίζουμε οι πρόεδροι να κάνουν αυτό που πρέπει, πριν να είναι πολύ αργά Ο Ολυμπιακός κέρδισε σήμερα από την μαγκιά κάποιων παικτών του και επειδή είναι... Ολυμπιακός, αυτό το είδε και ο πλέον άσχετος με το άθλημα.

Ας δούμε πως κύλησε ο αγώνας...

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Τσεντεβίτα κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης, κράτησαν για τρία λεπτά άποντους τους Κροάτες και με οδηγό τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος στην πρώτη περίοδο σημείωσε 14 πόντους, βρέθηκαν στο + 9. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 22-16.

Σλούκας και Λο έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +10 (26-16) στο 13', αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους ερυθρόλευκους. Οι Κροάτες "ροκάνισαν" την διαφορά και επιπλέον με ένα σερί 0-12 βρέθηκαν να προηγούνται με 31-33. Η αντίδραση του Ολυμπιακού όμως ήταν άμεση... Εκμεταλλευόμενος την ενέργεια των Παπανικολάου και Πρίντεζη πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 42-35, σκορ που διαμορφώθηκε από τον Βασίλη Σπανούλη 4'' πριν από την λήξη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Τσεντεβίτα έδειξε πως είναι αποφασισμένη να μην παραδοθεί στους πρωταθλητές και χτυπώντας μέσα από το ζωγραφιστό φρόντισε να μην αφήσει τους ερυθρόλευκους να ξεφύγουν στο σκορ. Η επιστροφή του Χάινς στο παρκέ και οι ατομικές, παλικαρίσιες ενέργειές του, έδωσαν ξανά ρυθμό στους ερυθρόλευκους, αλλά η χαλαρότητα ήταν εμφανής... Επιπλέον η ζώνη του Μάλκοβιτς έδειχνε στα τελευταία λεπτά της περιόδου να έχει μπλοκάρει πολύ τους ερυθρόλευκους που δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν στο ματς. Το 56-53 κρατούσε το ντέρμπι Δύο τρίποντα στην αρχή της 4ης περιόδου, έβαλαν την Τσεντεβίτα μπροστά στο σκορ και ο Ολυμπιακός ήθελε άμεσα λύσεις… Το επιθετικό βραχυκύκλωμα ήταν ολοφάνερο και μοναδική... όαση έμοιαζε να είναι ο Κάιλ Χάινς. Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι Σπανούλης και Σλούκας και ο Ολυμπιακός διαχειριζόμενος καλά το μπόνους των ελευθέρων βολών, πήρε πολύτιμους πόντους. Ένα τέτοιο καλάθι και φάουλ, 1΄πριν το τέλος, έδωσε την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να προσπεράσουν. Το τελικό 79-77 έδωσε τουλάχιστον το ροζ φύλλο στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-35, 56-53, 79-77

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (7 ριμπ, 6 ασ), Λο 8, Άντιτς, Σπανούλης 21 (2 τρ., 7 ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 10 (1 τρ), Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 13 (7 ριμπ), Παπανικολάου 14 (1 τρ), Μάντζαρης 3

Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Τσαρ 2, Ρότζιτς, Ράιτ 7, Σούπουτ 8, Μπάμπιτς, Άντριτς 15, Σούτον 7, Μπίλαν 16, Ιλιέφσκι 2, Ζελαμπάλ 11, Νούρκιτς, Γκριν 9 (3τρ)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ