2012-11-02 16:53:02
Φωτογραφία για 5.585 λαθρεπιβάτες στα μέσα μεταφοράς τον Οκτώβριο, αλλά και αύξηση τζίρου!
Αύξηση εσόδων κατά 9,9% καταγράφεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς τον Οκτώβριο στην Αθήνα, (24 Σεπτεμβρίου - 28 Οκτωβρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο... Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σε όλους τους προηγούμενους μήνες εμφανιζόταν σημαντική πτώση από -6% έως και -21%. Κύριος λόγος για την αύξηση αυτή είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων στο Σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών.

Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στην πώληση εισιτηρίων (15%) ενώ η αξία πωλήσεων των καρτών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Στο διάστημα (24 Σεπ. – 28 Οκτ.) διεξήχθησαν συνολικά 205 έλεγχοι σε 16 σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και συμμετείχαν ημερησίως, κατά μέσο όρο, 21 ελεγκτές από την ΣΤΑΣΥ και 12 από την ΟΣΥ.

Συνολικά επιβλήθηκαν 5.585 πρόστιμα αξίας 443.524€. Από αυτά το 3,7% (αξίας 14.826€) εισπράχτηκε επί τόπου ενώ το υπόλοιπο 96,3% καταλογίστηκε επί πιστώσει.


Με βάση τα στοιχεία, το 62% των παραβάσεων αφορούσαν επιβάτες που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο ενώ το 19% δεν επέδειξαν το δελτίο μερικής απαλλαγής. Τα πλαστά εισιτήρια που εντοπίστηκαν αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,3%.

Στόχος του υπουργείου παραμένει η μείωση της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους. Η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων θα μπορούσε να αποφευχθεί με μέτρα που θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα. Ειδικότερα, από την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της εισιτηριοδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες.

Σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της δωρεάν παροχής στον επιβάτη ενός (1) εισιτηρίου για κάθε δέκα (10) ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια, για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών, έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία από το υπουργείο και αναμένεται εντός των ημερών η τυπική έγκριση του μέτρου από τη Διϋπουργική των ΔΕΚΟ.
reporter.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ