2012-11-02 16:31:50
Φωτογραφία για Πότε θα μάθει το ρόστερ του;
Μετά από πέντε μήνες στον Ολυμπιακό και ο Ζαρντίμ δείχνει να ψάχνει και να ψάχνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν "ενστάσεις" για τον τρόπο που διαχειρίζεται το υλικό που έχει στα χέρια του.

Η εμφάνιση και η νίκη των "ερυθρόλευκων" στο Μονπελιέ, έδωσε στον Πορτογάλο τον απαραίτητο χρόνο να δουλέψει με την ομάδα του, χωρίς να ακούει μουρμούρες. Μόνος του, όμως, βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του, αφού με τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι στο "Κλ. Βικελίδης" ήταν σαν να τραβάει μόνος του το χαλί κάτω από τα πόδια του.

Να δούμε κάποιες από τις επιλογές του εναντίον του Άρη;

** Λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι στη Γαλλία, που ο Μοντέστοστα τελευταία του λεπτά έδειχνε ξεθεωμένος και επιλέγει να χρησιμοποιήσει βασικό ξανά τον Κορσικανό. Που στο κάτω κάτω είναι και σε μία ηλικία που δεν μπορούν να υπάρχουν οι απαιτήσεις που υπάρχουν από τον Μανιάτη. Με τον Ντιακιτέ, μάλιστα, να κάθεται στον πάγκο στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό και σήμερα τον άφησε εκτός αποστολής για το αυριανό ματς με τον ΟΦΗ.


** Επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Τάτο, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ενώ ο Έλληνας άσος είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας από την αρχή της σεζόν. Τι περίμενε, δηλαδή, ο Πορτογάλος, να μπει στο γήπεδο ο βραχύσωμος χαφ και να βγάλει μάτια; Χωρίς ρυθμό και αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του, μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Τι ακολούθησε; Σήμερα τον άφησε εκτός αποστολής για το εντός έδρας παιχνίδι με τους Κρητικούς, αντί να κοιτάξει μήπως υπάρχει ευκαιρία να αγωνιστεί έστω και 20-25 λεπτά στο τέλος ΚΑΙ σε αυτό το παιχνίδι!

** Αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον Λυκογιάννη, για να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του και να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό του και τον βάζει να παίξει ...δεξιά! Εδώ, καλά-καλά, ο νεαρός άσος δεν έχει βρει τα πατήματά του στα αριστερά και του ζητάει να μπει στο γήπεδο, στο 1-1, για να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη και να παίξει στην αντίθετη πλευρά από αυτή που ξέρει ** Μανωλάς και Κοντρέρας δεν έκαναν και το καλύτερο παιχνίδι τους, καθώς λογικά ίσως βγαίνει και σε αυτούς κούραση. Δεν θα έπρεπε ο προπονητής τους να τους ρωτήσει αν μπορούν να δώσουν 90λεπτο ματς ή, έστω, να πάρει την πρωτοβουλία να φρεσκάρει την άμυνα; Τι συνέβη με τον Κοντρέρας, άλλωστε, το είδαμε, καθώς ο Χιλιανός αμυντικός έβγαλε τραυματισμό!

Ακόμα και για τον Πάντελιτς θα μπορούσαμε να γράφαμε σήμερα, αν είχε μπει η καρφωτή κεφαλιά του στο τέλος του ματς, που βρίσκεται μόνιμα στον πάγκο! Θα του είχε βάλει τα γυαλιά ο Σέρβος αν έδινε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο σκύλος δεν κάνει τον προπονητή, αλλά απλές παρατηρήσεις. Δεν λέμε στον Ζαρντίμ τι να κάνει στο γήπεδο, απλώς παρατηρούμε τις κινήσεις του και τις σχολιάζουμε. Κι από αυτά που βλέπουμε και έχουμε αναλύσει πιο πάνω, φαίνεται ακόμα το "ψάχνει" το υλικό του.

Όχι σε ποια θέση παίζει ο καθένας, δεν λέμε αυτό. Αλλά ποιος χρειάζεται αποφόρτιση, ποιος δεν έχει καθαρό μυαλό, ποιος είναι παίκτης ψυχολογίας, ποιος θέλει ρυθμό από συνεχόμενα ματς για να αποδώσει, ποιος πρέπει πρώτα να πατήσει καλύτερα στα πόδια του και μετά να του ζητήσει να κάνει αλχημείες και να αγωνιστεί σε θέση που δεν ξέρει. Μετά από πέντε μήνες καθημερινής δουλειάς στου Ρέντη, όμως, δικαιολογείται να μην έχει βρει και ο ίδιος ρυθμό;

www.sportdog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ