2012-11-02 16:09:01
Φωτογραφία για Γκιμπς: Αγαπώ την Αθήνα και την Ελλάδα
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την έως τώρα εν Ελλάδι εμπειρία του ο γκαρντ του Πανιωνίου Αστον Γκιμπς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μπάσκετ των ΗΠΑ.

Αναλυτικά τόνισε: "Κατ’ αρχήν πρέπει να επισημάνω ότι έχω συμπαίκτες μου στην ομάδα δύο παιδιά που ήταν αντίπαλοι των ΗΠΑ στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2009 (σ.σ. Γιάνκοβιτς, Παππάς). «Μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσω τη διαφορά της ώρας με τις ΗΠΑ. Τις πρώτες μέρες, τις πρώτες... εβδομάδες, έμενα ξάγρυπνος και μιλούσα με μέλη της οικογένειάς μου και τους φίλους μου, αλλά σιγά-σιγά συνήθισα.

Έχω μεγάλες προσδοκίες αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο. Είναι μία νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο. Παίζουμε πολύ σκληρά, μαχόμαστε για κάθε μπάλα. Τα καλύτερα έπονται για την ομάδα μας.

Αγαπώ την Αθήνα και την Ελλάδα. Είναι μία από τις καλύτερες χώρες στις οποίες έχω πάει. Είναι μία φοβερή εμπειρία έως τώρα. Το φαγητό και ο καιρός δεν έχουν... ταίρι σε όλη την Ευρώπη. Το σημαντικό όμως είναι ότι εδώ αγαπάνε πολύ το μπάσκετ και αυτό κάνει τη ζωή μου εδώ ακόμη καλύτερη. Με την ομάδα έχουμε ξεκινήσει καλά εντός και εκτός γηπέδου και πιστεύω ότι μόνο ακόμη καλύτερα θα γίνουν τα πράγματα στο μέλλον.


Εχω ήδη εξερευνήσει μεγάλο μέρος της πόλης. Ήρθαν πριν λίγες μέρες η μητέρα και ο ξάδερφός μου, πήγαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Κόρινθο και σε διάφορα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα".

Αναφερόμενος στην προσωπική του απόδοση δήλωσε: "Έχω ακόμη δρόμο προκειμένου να ολοκληρωθώ ως γκαρντ. Η βοήθεια των προπονητών μου στην ομάδα είναι καταλυτική ώστε να διευρύνω το παιχνίδι μου, να παίζω πιο μυαλωμένα και να αντιμετωπίζω σωστά συγκεκριμένες καταστάσεις μέσα στους αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι έχω την ευκαιρία να βελτιώνομαι κάθε μέρα που περνάει".

Δεν γνώριζα κανένα από τα παιδιά με τα οποία είμαστε μαζί στην ομάδα αλλά «κολλήσαμε» μεταξύ μας αμέσως και έκανε τη ζωή όλων μας πιο εύκολη εντός και εκτός γηπέδου. Έχω γνωρίσει και άλλον κόσμο, Αμερικανούς που έχουν παντρευτεί Ελληνίδες, στρατιωτικούς ακόλουθους, πολύ κόσμο".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ