2012-11-02 14:33:09
Φωτογραφία για Λαζόπουλος: Κάποιοι αποφάσισαν να τελειώνουμε με την πνευματική τροφή ήρεμα και σιγά
To Low Buget Festival παρουσίασε ο Λάκης Λαζόπουλος λέγοντας με νόημα ότι «θα παρουσιάσει αυτό που θέλει το κοινό και όχι οι επιχειρηματίες.» Από τις 19 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν 10 παραστάσεις με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Το θέατρο πρέπει να παραμείνει δυνατό, γόνιμο, ελκυστικό, ελεύθερο και κυρίως ανοιχτό στο ευρύ κοινό. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης Low Budget Festival που διοργανώνει το spirto.net με τον Λάκη Λαζόπουλο.

«Αυτή η νέα θεατρική σκέψη μπορεί να δημιουργήσει τη νέα κοινωνική αναμόρφωση» υποστήριξε χθες ο Λάκης Λαζόπουλος, εμπνευστής του «Low Budget Festival» που μπαίνει φέτος στην τρίτη χρονιά του, πάντα με έδρα το Ίδρυμα Κακογιάννη στην οδό Πειραιώς. «Αυτή τη στιγμή που η παιδεία εκλείπει, το θέατρο είναι ικανό να δημιουργήσει αυτή την έκρηξη η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ζωές μας... Σε μια εποχή που η τέχνη περιθωριοποιείται, που είναι για παράδειγμα πολύ φυσιολογικό να μην κατεβαίνουν οι τιμές στα ράφια, αλλά να κατεβαίνουν οι τιμές στα θέατρα, κάποιοι έχουν αποφασίσει να τελειώνουμε με την πνευματική τροφή ήρεμα και σιγά». Κατέληξε: «τώρα που όλη η κατάσταση είναι... "low budget", υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να στηρίξουμε τις δυνάμεις του μέλλοντός μας»

Πολλοί νέοι άλλα ήδη καταγεγραμμένοι ως σημαντικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, επιλέγοντας – συμπτωματικά – να ανεβάσουν κυρίως ελληνικά έργα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ