2012-11-02 13:38:23
Φωτογραφία για Ουγγαρία: «Πωλείται» υπηκοότητα... αντί 250.000 ευρώ
Άκρως επινοητική ή άκρως απεγνωσμένη... εμφανίζεται η κυβέρνηση της Ουγγαρίας για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος Φίντες, εάν κάποιος πολίτης εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να αποκτήσει όλα τα προνόμια ενός πολίτη της ΕΕ θα μπορεί απλώς να... αγοράσει ουγγρικό διαβατήριο αγοράζοντας κρατικά ομόλογα ύψους 250.000 ευρώ προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος!

Οι Βρυξέλλες έχουν υποστεί σοκ από την απόφαση της Βουδαπέστης, φοβούμενες κατακλυσμό μελλοντικών «ευρωπαίων πολιτών» από την Κίνα, (αλλά και τη Ρωσία και άλλες χώρες) που θα μπορούν να ζουν στην Ένωση κανονικά και με το νόμο. «Πρόκειται για μια κατάχρηση της ιδιότητας κράτους – μέλους της ΕΕ που προκαλεί σοκ» αναφέρουν κύκλοι της Κομισιόν.

Από την πλευρά της, η Ουγγρική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν τίθεται θέμα ξεπουλήματος υπηκοότητας, αλλά απλώς πρόκειται για «προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών».

Ένας εκ των εισηγητών του νόμου, ο βουλευτής του Φίντες Μιχάλι Μπάμπατς, τόνισε στην εφημερίδα Nepsabadsag ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προσελκύσει κινέζους επενδυτές, καθώς υπάρχει πληθώρα αιτημάτων για επενδύσεις στη χώρα του.

Kαι να σκεφτεί κανείς ότι το ουγγρικό δημόσιο χρέος είναι «μόλις» το 78% του ΑΕΠ. Λετε να... μπουν ιδέες και στο δικό μας οικονομικό επιτελείο;
skai
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΕΛΟΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΕΛΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ